KLÜ Rektörü Prof. Dr. Aykaç Açıklaması

Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, ''Şiddetler ve savaşlar devam ettiği sürece ülkemizde sevgiyi, kardeşliği, barışı hakim kılmakta zorlanacağız'' dedi.

Aykaç, Kırklareli Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu tarafından Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''Aile İçi Şiddet'' konulu panelde yaptığı konuşmada, şiddetin dünyada hızla ivme kazanmaya başladığını söyledi.

Hoşgörünün artmasıyla şiddetin önüne geçilebileceğini ifade eden Prof. Dr. Aykaç, şunları kaydetti:

''Şiddetler ve savaşlar devam ettiği sürece ülkemizde sevgiyi, kardeşliği, barışı hakim kılmakta zorlanacağız. Ne yazık ki şiddet genel olarak dünyada, bizlerin gönüllerinde büyük yaralar oluşturuyor, büyük bir tahribat yapıyor. Şiddet gündemde kaldığı sürece biz sevgiyi ve kardeşliği çok az konuşabiliyoruz. Sevgi ve kardeşliğin rolünü, özlemini daha az sarf edebiliyoruz. Toplumsal ve aile hayatımızda, bireysel hayatımızda sevgi ve kardeşliğe, dostluğa ve barışa daha az yer kalıyor. Oysa büyütmemiz gereken, sevgidir, kardeşliktir, paylaşmaktır, dostluktur.''

KLÜ Sağlık Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü Başkanı Prof. Dr Sefa Saygılı da şiddete maruz kalan kadının, eşlerine karşı gizli öfke beslediğini belirtti.

Kaynak: AA