Cami Avlusunda Hırsızlık

Mardin'in Ömerli ilçesinde üzerine çamur bulaştığı gerekçesiyle camiye gelen ve bir vatandaşın üstünü silmeye çalışarak cebindeki bin 200 Euro ve 135 lirayı çalan iki kişi tutuklandı.

Mardin Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada , Ömerli ilçesinde bulunan Sadunoğlu Camii şadırvanında kendini caminin temizlik görevlisi gibi göstererek , üzerine çamur bulaştığı gerekçesiyle camiye gelen bir vatandaşın üstünü silmeye çalışarak cebindeki bin 200 Euro ve 135 TL ' yi çalan F . T . ( 42 ) ve A . D . ( 50 ) isimli şahıslar yakaladı .

Emniyet görevlileri , mağdur şahıs ve etrafta bulunan vatandaşların yardımıyla yakalanan şahısların , haklarında tanzim edilen tahkikat evrakı ile birlikte çıkarıldıklarıadli makamlarca tutuklanarak Mardin kapalı cezaevine teslim edildikleri belirtildi . Açıklamada ayrıca son dönemlerde ; camii avlularında benzer yöntemlerle gerçekleştirilen hırsızlık olaylarında bir artış yaşandığı göz önündü bulundurularak , vatandaşların dikkatli ve duyarlı olmaları , bu tarz bir olayla karşılaşmaları halinde acilen " 155 polis imdat " telefon hattını aramaları istendi .
Kaynak: İHA