Sigarayı Bırakan 50 Tiryaki, Elmalıdede Dağı'na Tırmandı

Kırıkkale Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği, sigara tiryakilerine yönelik "Sigarayı Atın, Hayatı Tadın" isimli projeyi hayata geçirdi.

Sigarayı Bırakan 50 Tiryaki, Elmalıdede Dağı'na Tırmandı
Projeye katılarak sigara bırakan 50 tiryaki bin 862 rakımlı Elmalıdede Dağı'na yürüyüş gerçekleştirdi. Türkiye'de ilk olma özelliğine sahip olan projenin özünün doğa sporları takviyesiyle kişilere sigarayı bıraktırmak, doğal ortamda spor alışkanlığı kazandırılarak ülke ekonomisine katkı sağlamak olduğu ifade edildi. Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Uzmanlarından Yrd. Doç. Dr. Emel Bulcun'un kontrolünden geçen tiryakiler, 8 doğa yürüyüşünden oluşan tırmanışların ilk ikisini Çelebi ve Küre Dağına çıkarak gerçekleştirdiler. Dağcı kıyafetlerini kuşanan tiryakiler üçüncü tırmanışı ise Ankara’nın Elmadağ İlçesinde bulunan bin 862 rakımlı Elmalıdede dağına gerçekleştirdi. Kulüp üyelerinin kontrolünde zirveye kadar çıkan tiryakiler, yürüyüş sırasında sık sık hatıra fotoğrafı çekinerek, temiz bir doğa ortamında çay keyfi yaptılar. Zirvede açıklamada bulunan Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği Başkanı Metin Atun, "Projemiz, Kırıkkale Valiliğimizin ve Kırıkkale Üniversitemizin desteği ile başladı.

Projemiz kapsamında bilimsel yönüyle sağlık taraması yapılarak yürüyüşler yapıldı. Şu anda 3.’sünü yürüyüşteyiz. Toplamda 8 yürüyüş yapacağız. 8’ci yürüyüşümüzü de yaptıktan sonra finali yaparak projemizi sonlandıracağız." dedi.

Proje sayesinde sigara bıraktıklarını ifade eden tiryakiler ise yıllarca sigara içtiklerini, bundan sonra sigara içmeyecekleri sözünü verdi.