SODES’le GAP ve DAP Bölgelerinin Beşeri Sermayesi Güçlenecek

Muş Valiliği Sosyal Destekleme Programı (SODES) 2012 Yılı Bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Ali Çınar, SODES 'in en önemli amacının GAP ve DAP bölgelerinin beşeri sermayesini güçlendirmek ve toplumsal bütünleşme sürecine destek olduğunu söyledi.

Muş Valiliği Sosyal Destekle Programı (SODES) 2012 Yılı Bilgilendirme Toplantısı'nı yaptı. Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya Vali Ali Çınar, SODES İl Genel Koordinatörü ve Vali Yardımcısı Hüseyin Göktürk, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Mehmet Sami Çağlayan, Bulanık Kaymakamı Ferit Görükmez, Malazgirt Kaymakamı Muhamed Gürbüz, Varto Kaymakamı Ahmet Günaydın, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Kemal Mustafa Serbes, İl Koordinatörü Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bülent Solmaz, Varto Belediye Başkanı Gülşen Değer, Proje Koordinatör Yardımcısı Fethi Akman, Proje Koordinasyon Merkezi Ekibi, kamu kurum ve kuruluşları amirleri, belde belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Ali Çınar, SODES ile ilgili detaylı bilgilendirmede bulundu. Vali Çınar, “SODES 'in uygulanmasına 2008 yılında başlanmıştır. İlimiz bu programa 2010 yılında dahil edilmiştir. SODES 'in en önemli amacı GAP ve DAP Bölgelerinin beşeri sermayesini güçlendirmek ve toplumsal bütünleşme sürecine destek olmaktır.” diye konuştu.

38 PROJE DESTEKLENDİ

Vali Çınar, SODES projeleri ile ilde 38 projenin desteklendiğini açıkladı. Vali Çınar, şunları söyledi: “SODES çerçevesinde ilimiz 2010 yılında programa dahil edilmiş ve 2010 ile 2011 yıllarında olmak üzere iki kez proje teklifleri alınmış ve uygun görülen projeler desteklenmiştir. Şu anda da Kalkınma Bakanlığımız tarafından 16 Şubat 'ta duyurusu yapılan proje teklif çağrısının son başvuru tarihi 16 Mart 2012 'dir. '

Vali Ali Çınar 'ın açılış konuşmasından sonra Valilik Proje Koordinatör Yardımcısı Fethi Akman sunum yaptı.