Rektör İbicioğlu, Eğirdir Halkından Destek İstedi

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Hasan İbicioğlu, Eğirdir’e açılacak üniversiteler ile ilgili görüşmek için Eğirdir halkı ile bir araya geldi.

Eğirdir Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleşen toplantıda ilçeye açılacak olan Turizm Meslek Yüksekokulu ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu masaya yatırıldı. Eğirdir halkına seslenen Rektör İbicioğlu, 'Eğirdir 'e öğrenci gelmesini istiyorsanız. Üniversite binasını siz yapın öğrenciyi de biz gönderelim. ' dedi.

Eğirdir 'de Yüksek öğrenimin geliştirilmesini vurgu yapan İbicioğlu, 'Küreselleşen Dünya bizleri bilgi toplumu olmaya zorluyor. Bilgi toplumu olmak için eğitim konusunda gençlere çeşitli imkânlar sunmalıyız. Üniversiteler ve bölümler açmalıyız. ' dedi.

Üniversitenin açılmasıyla tüm Eğirdir halkının kazanç sağlayacağını işaret eden İbicioğlu, Elma üretimi ile markalaşmış olan Eğirdir 'de elmacılıktan sadece üretici para kazanırken üniversitenin açılmasıyla tüm halkın kazanç sağlayacağını söyledi.

Yapılan bir araştırmaya göre 4 öğrencinin 1 aileyi beslediğini belirten İbicioğlu, 'Üniversiteler bacasız fabrika gibidir. Bu üniversitelerin açılmasıyla 4 yıl sonra 4 bin öğrenci kayıtlı olacak. İlçe ekonomisine katkı sağlayacak. ' diye konuştu.


Eğirdir 'in öğrenciye doyacağını söyleyen Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, 'Ne kadar çok okul açılırsa o kadar çok öğrenci olur. Üniversite binasının yapımı için yer,iş makinesi ve işçi desteği sağlanacaktır. ' diye konuştu. Eğirdir 'li işadamı Mustafa Hobanoğlu ise yer ve ruhsatın belirlenmesiyle önümüzdeki hafta kazmayı vurarak 2012-2013 eğitim-öğretim yılına binayı yetiştirebileceklerini söyledi.