İpsala'da Vizyon Belirleme Çalıştayı Yapıldı

İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, vizyon belirlemenin önemli olduğunu belirterek, ''Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023 yılında nasıl bir İpsala görmek istiyorsak, bunun planlamasını şimdiden yapmalıyız'' dedi.

Gürbüz, Trakya Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen ''Vizyon belirleme çalıştayı''nda yaptığı konuşmada, İpsala Sınır Kapısı'ndan geçen yıl giriş yapan yaklaşık 1,7 milyon insanın, sınır kapısındaki tesislerde 30 milyon lira harcama yaptığını söyledi.

Dünya ekonomilerinde ciroların yüzde 10 oranında artırılmasının bile mucize sayıldığı bir dönemde, İpsala esnafının yanı başından geçen yolu kullanarak cirosunu ikiye katlama fırsatına sahip olduğunu belirten Gürbüz, ''İpsala-Enez karayolunun açılmasının ardından İpsala kavşak konuma gelecektir. İpsala'nın ticari olarak da kavşak olması hedefimizdir. Bu hedefe ulaşmak için kara yolunun iki yakasına büyük, cazibe merkezi olabilecek AVM'lerin kurulmasını sağlamalıyız'' dedi.

Gürbüz, İpsala için büyük öneme sahip İpsala Pirinci'nin hak ettiği marka değere ulaşmasının da zorunlu olduğunu ifade etti.

TRAKYAKA Planlama Birim Başkanı Mehmet Karaman da ajansın 2,5 senedir faaliyette olduğunu, Trakya'nın gelecekte nasıl olması gerektiğinin bu toplantılarla planlanacağını anlattı.

Çalıştaya, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz, belde belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileriyle köy muhtarları katıldı.

-Havsa'ya yeni temizlik aracı

Havsa Belediyesi tarafından alınan yeni temizlik aracı hizmete girdi.

Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ayda 7 bin ücretle kiralamayı düşündükleri temizlik aracını, meclis kararıyla 70 bin lira maliyetle satın aldıklarını söyledi.

Kiralama yoluyla 10 ayda ödeyecekleri para ile aracı satın aldıklarını belirten Tekin, ''Göreve geldiğimiz günden buyana öz kaynaklarımız olan vatandaşlarımızın belediyemize ödemiş olduğu paralarla 12. aracımızı satın aldık. Bundan sonra ilçemizin her caddesi ve sokağı aracımızla süpürülerek ilçe halkımıza daha temiz bir cevre ve sağlıklı bir gelecek sunacağız'' dedi.

-Plevne İlkokulu'nda kermes düzenlendi

Plevne İlkokulu'nda kermes düzenlendi.

Plevne İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Servin Onukar, okulda düzenlenen kermese yoğun ilginin kendilerini sevindirdiğini söyledi.

Onukar, kermesten elde edilen gelirle okulun ihtiyaçlarının karşılanacağını belirtti.

-Keşan pazar yeri projesi ihalesi sonuçlandı

Keşan pazar yeri projesi ihalesi sonuçlandı.

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, yaptığı açıklamada, ihaleyi KDV hariç 23 milyon, 860 bin liraya Maktaş Makine ve Elektrik Ticaret Limited Şirketi'nin kazandığını belirtti.

Özcan, ihale ile ilgili sözleşmenin 27 Aralık Perşembe günü imzalanacağını ve ardından yer teslimi yapılacağını bildirdi.

-Diyanet Sen Edirne Şubesi tarafından Mehmet Akif Ersoy'un anma gecesi düzenlenecek

Diyanet Sen Edirne Şube Başkanı Mahmut Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, düzenleyecekleri tiyatro gösterisi ve şiir dinletisi ile Mehmet Akif Ersoy'u anacaklarını belirtti.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda cumartesi akşamı düzenlenecek programa tüm Edirnelileri davet ettiklerini ifade eden Eroğlu, şunları kaydetti:

''Yazar Cihat Zafer ile Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Hatipler'in ''Akif ve şiirleri'' konulu konuşmalarıyla başlayacak program, Tiyatro Greyfurt tarafından sahnelenecek 'Akif' isimli oyun ile sona erecek.''

Muhabir: Necdet Uybaş / Salih Baran

Yayıncı: Murat Paksoy
Kaynak: AA