Balıkesir Sakatlar Derneği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Balıkesir Sakatlar Derneği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ''Engelli Dostları Kulüpleri'' projesi kapsamında bedensel engelli ilköğretim öğrencisi Melih Coşkun, Ticaret Odası Lisesi Engelli Dostları Kulübü öğrencileri tarafından arkadaş seçildi.

Mehmetçik İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi bedensel engelli Melih Coşkun, proje çerçevesinde Ticaret Odası Lisesi'nde oluşturulan Engelli Dostları Kulübü öğrencileri tarafından arkadaş seçildi. Coşkun'un kulübe üye 470 liseli arkadaşı adına lisenin bahçesinde toplanan öğrenciler, yakalarına ''Ben Melih'in arkadaşıyım'' yazılı kartlar astı.

Balıkesir Engelliler Derneği 2. Başkanı Zeki Uslu, burada yaptığı konuşmada, projeyle, öğrencilerin en az bir engelliyle tanışıp onunla dostluk kurmasını hedeflediklerini söyledi.

Bu şekilde engellilerin daha iyi anlaşılacağını vurgulayan Uslu, şöyle devam etti:

''Engellileri anlayan, kucaklayan, empati kuran bir gelecek hazırlamış olacağız. Diğer yandan bu kulüpler sayesinde, engellilerin öteki olmaktan kurtulmaları, sosyal hayata katılmaları amaçlandı. Bizim en çok canımızı acıtan, bize zavallıymışız gibi bakılması. Bize acıyarak bakmayın. Bizim en büyük sorunumuz bu. Onun dışındaki engeller aşılabilen engeller. Şehirde ise mimari konuda engellerimiz var. Kaldırımlarda rampa yok. Bu da bizim gibi engelli vatandaşları zor durumda bırakıyor.''

Lise Müdürü Necati Yaşar da Milli Eğitim Müdürlüğü'nden kendilerine yazı gelir gelmez faaliyete geçtiklerini, ilk başta gönüllü öğrenci bulma konusunda endişe duyduklarını belirterek, ''En fazla 10 öğrenci bulabiliriz diye düşünüyorduk. Sonra bir baktık, bütün öğrenciler sahiplenmiş kulübümüzü. Çok sevindik. Şimdi diğer okullardan projeyi nasıl bu kadar hızlı hayata geçirdiniz diye bilgi istiyorlar. Öğrencilerimiz sahiplendi. Öğrencilerimi bu duyarlılıkları için kutluyorum'' dedi.

Muhabir: Seyhan Kırıcı / Zafer Akpınar

Yayıncı: Doğan Sarıtaş
Kaynak: AA