Ağaçtaki Elmaları Okula Bağışladı

Erzurum Pazaryolu ilçesinde hayırsever bir vatandaş, ilköğretim okulundaki çocukların daha sağlıklı beslenebilmesi için 42 elma ağacındaki bütün meyveleri öğrencilere bağışladı.

Öğrenciler de ağaçlara zarar vermeden bağışlanan elmaları dallarından topladı.Erzurum'un Pazaryolu ilçesi sakinlerinden Münir Korukçu, bağındaki bütün ağaçların elmasını ilçenin tek yatılı bölge ilköğretim okulu olan 75. Yıl YİBO'ya bağışladı. Öğrenci, öğretmen ve okul idarecileri bağa giderek dalları kırmadan ağaçlardan elma topladı. Öğrenciler, yaklaşık 2 ton kırmızı elma topladı. Bu arada, öğrencilerin teklifiyle bir de 'elma festivali' düzenlendi.

Festivalde öğrenciler, okula yeni ataması yapılan Ayşe Taştekin isimli rehber öğretmeni de 'Elma güzeli' seçti. Okul idarecileri de öğrencilere elma tüketiminin faydaları üzerine kısa bir sunum yaptı. Okul Müdiresi Nuray Çağıl, öğrencilere sağlıklı yaşam için elmalarını bağışlayan Münir Korukçu'ya hassasiyetinden dolayı teşekkür etti.Kaymakam Taner Tengir, öğrencilere elma bağışında bulunan Münir Korukçu'nun örnek bir davranış sergilediğini söyledi.

Öğrencilerin, elma toplayarak güzel bir hafta sonu geçirdiğini belirten Tengir, "Çocuklarımız güzel bir hafta sonu geçirdi. Ağaçlara zarar vermeden elma topladılar. Toplanan elmaların bir kısmını ağaçların gölgesinde yerken bir kısmını da kasalara koyup okula götürdüler. Bu güzelliği öğrencilerimize yaşattığı için Münir Bey'e teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Münir Korukçu ise çocukları çok sevdiğine dikkat çekerek, öğrencilerin dalından elma kopartıp, güzel vakit geçirmelerini sağladığını kaydetti.