Kktc Eski Cumhurbaşkanı Talat: Yakınlaşma Olmadan Çoklu Konferans Beklemiyorum

KKTC İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs müzakerelerinde bir yakınlaşma sağlanmadan çok taraflı bir konferansa gidilmesini beklemediğini söyledi.

  Talat katıldığı bir televizyon programında konuşan Talat , Kıbrıs sorununun çözümünde başrolün Kıbrıslı Türklerde olduğunu belirtti .

Mehmet Ali Talat , ezilen Kıbrıslı Türkler’in çözümü daha çok savunması gerektiğini söyledi . Görüşmeleri yürüten liderin Türkiye’yi de etkileyebileceğini aktaran Talat , çapraz oylamanın yararlarına da değinerek , fanatik , şoven politikacıların bu sistemde cumhurbaşkanı seçilmelerinin zor olacağını söyledi .

Konu ile ilgili bazı iddiaları da yanıtlayan Talat , bu sistemin sadece Emekçi Halkın İlerici Partisi ( AKEL ) ve Cumhuriyetçi Türk Partisi ( CTP ) ’ne yarayacağı şeklindeki görüşlerin tamamen yanlış olduğunu kaydetti . Başka bir soru üzerine , Greentree zirvesinin son olmayacağını ifade eden Talat , Hristofyas’ın da Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun da “geçmişte hayır için çalıştıklarının unutulmaması gerektiğini” söyledi .