Karayılan, Nisan 2009’da El Cezire’ye Konuşmuştu

İran yönetimi tarafından yakalandığı doğrulanan terör örgütü PKK`nın ikinci ismi sayılan Murat Karayılan, 2009’da El Cezire kanalına verdiği röportajda örgütün "Türkiye ile barışa hazır olduğunu" söylemişti.

El Cezire kanalına konuşan Karayılan, "Türk hükümeti ile barışçıl bir çözüme hazırız." demişti.

Kandil Dağı`nda El Cezire`nin sorularını yanıtlayan Karayılan, "Şimdi durum çok hassas ve tehlikeli. İki ihtimal var ve biz ikisine de hazırız; ya büyük bir savaş ya da çatışmanın barışçıl bir şekilde çözülmesi." diye konuşmuştu. PKK`nın "Ankara ile anlaşılmış bir çözüme daha önce hiç olmadığı kadar yakın olduğunu" ifade eden terör örgütü lideri, "Türkiye, bizden askerî yollarla kurtulamadı. Aynı zamanda bunu siyasi olarak da denediler ama başarısız oldular. Siyasi çözümün kapalı olmasının nedeni bu." ifadelerini kullanmıştı.

El Cezire`nin Irak muhabiri Zeyna Hodr`un sorularını cevaplayan Karayılan, "Eğer kuzey Irak`ta PKK`dan kurtulsalardı, bu bizim bittiğimiz anlamına gelmezdi. Çünkü biz Türkiye`nin içerisindeyiz ve güçlüyüz" diye eklemişti.

Karayılan, Ekim 2007’deki bir başka röportajında ise “Türkiye ile savaşa hazır olduklarını” söylemişti. El Cezire muhabiri Hoda Abdel-Hamid’e konuşan Karayılan, TBMM’nin Kuzey Irak’a sınır ötesi operasyonu düşündüğü dönemde Türkiye sınırı içinde saldırı hazırlığı yaptıklarını aktarmıştı.