Ahilik Haftası Hazırlıkları Başladı

Kırşehir‘de Eylül ayında gerçekleştirilecek Ahilik Haftası kutlamalarının hazırlıklarına başlandı.

Kırşehir‘de Eylül ayında gerçekleştirilecek Ahilik Haftası kutlamalarının hazırlıklarına başlandı.

Hazırlıklarla ilgili Kırşehir Valiliği Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya; Vali Mehmet Ufuk Erden, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Vali Yardımcısı Fikret Çavuş, Ahi Evran Üniversitesi Ahilik Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Fatih Köksal, İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Ayrıksa, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Adil Ertuğrul, İl Kültür ve Turizm Müdürü Fuat Dursun, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Müfit Göçen katıldı.

Vali Erden, toplantıda yaptığı konuşmada, Ahiliğin merkezi olan Kırşehir‘de bu yıl kutlanacak olan 24. Ahilik Haftası programını hazırlamak amacıyla bir araya geldiklerini ifade etti. Etkinliğin, daha önce ekim ayında düzenlendiğini anımsatan Erden,şunları söyledi:

"Yönetmelikte yapılan değişiklikle bu tarih 19-25 Eylül‘e alında. Valilik olarak belediyemiz, üniversitemiz ve meslek kuruluşlarımızla milli kültürümüz içerisinde önemli yere sahip Ahilik geleneğini yaşatmak amacıyla, etkinliklerin en iyi şekilde hazırlanması ve üst düzeyde katılım için gayret sarf ediyoruz."