Başkentte kültür sanat

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), 22 ve 23 Aralık'ta Mahler'in ölümünün 100. yılı konseriyle seyirciyi selamlayacak.

Başkentte kültür sanat
Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çoksesli Korosu ve Çocuk Korosu'nun da sahne alacağı konserde, Vachtang Machavariai eşliğindeki orkestraya solist olarak Judith Rajk eşlik edecek. Konserde, Gustav Mahler'in ''Senfoni No.3 Re Minör'' adlı eseri yorumlanacak.

Bilkent Senfoni Orkestrasına 19 Aralık'taki konserinde piyano sanatçısı Emre Elivar eşlik edecek. İhsan Doğramacı Bilkent Erbil Koleji Konser Salonu'nda gerçekleştirilecek konserde, Işın Metin şefliğindeki orkestra, Sergey Rahmaninof'un ''Piyano Konçertosu No.3, Re minör Op. 30'' ile Peter İlyiç Çaykovski'nin ''Senfoni No.5, Mi minör Op. 64'' eserlerini seslendirecek.

Ankara Devlet Tiyatrosu bu hafta 13 oyun, Ankara Devlet Opera ve Balesi 4 eserle izleyici karşısına çıkacak.

Büyük Tiyatro: Türk Hava Kuvvetlerinin kuruluşunun 100. yıl dönümü kapsamında sahnelenen ''Bir Tayyare Serüveni'', 18 Aralık'ta izleyici karşısına çıkacak. ''Genç Osman'' adlı oyun, 20 Aralık'ta sahnelenecek.

Cüneyt Gökçer Sahnesi: ''Genç Osman'' adlı oyun bugün, yarın ve 17 Aralık'ta sahne alacak. ''Kerbela'' adlı oyun 20 ve 21 Aralık'ta izlenebilir.

Şinasi Sahnesi: Tennessee Williams'ın yazdığı, Can Yücel'in Türkçeleştirdiği ''Sırça Kümes'', hafta boyunca seyredilebilir. Faruk Erem'in yazdığı, Mehmet Baydur'un oyunlaştırdığı, Volkan Özgömeç'in yönettiği ''Elma Hırsızları'', 20 ve 21 Aralık'ta seyirciyle birlikte olacak.

Küçük Tiyatro: ''Soğuk Bir Berlin Gecesi'' isimli oyun, bugün, yarın ve 17 Aralık'ta izlenebilecek. Komedi türünün usta kalemi Fransız yazar Moliere'in ''George Dandin'' adlı oyunu, 20 ve 21 Aralık'ta izlenebilecek.

Akün Sahnesi: ''Nazım Hikmet'in 'Memleketimden İnsan Manzaraları'ndan Onbir Tablo'' isimli oyun, bugün, yarın ve 17 Aralık'ta temsil verecek. ''Gizler Çarşısı'' adlı oyun, 20 ve 21 Aralık'ta izlenebilir.

Altındağ Tiyatrosu: Kerim Tinçurin'in yazdığı, Raşid Zagidullin'in yönettiği ''Sönmüş Yıldızlar'' isimli eser, hafta boyunca seyredilebilir.

İrfan Şahinbaş Sahnesi: Arthur Miller'in yazdığı, Yıldırım Türker'in dilimize çevirdiği, Ayşe Emel Mesci'nin yönettiği ''Orkestra'' adlı yapıt, bugün, yarın ve 21 Aralık'ta seyirci karşısına çıkacak.

Stüdyo Sahne: Nikolay Vasiliyeviç Gogol'un ''Bir Delinin Hatıra Defteri'', 20 ve 21 Aralık'ta sahnelenecek.

Devlet Tiyatroları'nın ''Üç Oyun, Üç Yönetmen'' projesi kapsamındaki eser, yarın ve 18 Aralık'ta sahnelenecek. Oyun, Yaşar Kemal'in ''Köroğlu'nun Meydana Çıkışı'', John Steinbeck ve Boris Vian'ın ''Karıncalar'' ile Ethan Coen'ın ''Bekleyiş'' isimli eserlerinden oluşuyor.

Oda Tiyatrosu: ''Dönülmez Akşamın Ufkundayız'' adlı eser, hafta boyunca izleyiciyle birlikte olacak.

Opera/bale

Opera Sahnesi: Yüzyıllardır nesilden nesile aktarılan ''Uyuyan Güzel'' balesi, Petipa'nın koreografisi, Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB) Başkoreografı Armağan Davran ile ADOB Bale Başöğretmeni Volkan Ersoy'un düzenlemesiyle 17 Aralık'ta prömiyer yapacak.

''Çakırcalı Efe'' adlı dans tiyatrosu 19 Aralık'ta özel temsille seyircinin karşısında olacak.

Operet Sahnesi: ''Şarkılarla Yaşamak'' adlı müzikli oyun 18 Aralık'ta izlenebilir. Murat Göksu'nun sahneye koyduğu eserin dekor ve kostümleri Gazal Erten'in, ışık düzeni Fuat Gök ile Bülent Arslan'ın imzasını taşıyor.

Konser

CSO: Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), 22 ve 23 Aralık'ta Mahler'in ölümünün 100. yılı konseriyle seyirciyi selamlayacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çoksesli Korosu ve Çocuk Korosu'nun da sahne alacağı konserde, Vachtang Machavariai eşliğindeki orkestraya solist olarak Judith Rajk eşlik edecek. Konserde, Gustav Mahler'in ''Senfoni No.3 Re Minör'' adlı eseri yorumlanacak.

BSO: Bilkent Senfoni Orkestrasına 19 Aralık'taki konserinde piyano sanatçısı Emre Elivar eşlik edecek.

Sinema


Guy Ritchie'nin kamera arkasına geçtiği ''Sherlock Holmes: Gölge Oyunları'' gösterime girecek. Edebiyat dünyasının en ünlü dedektifi Sherlock Holmes'u Robert Downey JR'ın canlandırdığı filmin diğer başrol oyuncuları Jude Law, Noomi Rapace, Rachel McAdams, Stephen Fray, Kelly Reilly ve Geraldine James eşlik ediyor.

Roman Polanski'nin yönettiği, Jodie Foster, Kate Winslet ve Christoph Waltz'ın rol aldığı ''Acımasız Tanrı'' gösterime girecek. Fransız oyun yazarı Yasmina Reza'nın Tony Ödüllü ''The God Of Carnage'' adlı tiyatro oyunundan uyarlanan yapım, 11 yaşında iki çocuğun okulda kavga etmesinin ardından aileleri arasında başlayan tartışmanın doğurduğu ilginç olayları konu alan bir kara-komedi.

Animasyon film ''Alvin ve Sincaplar: Eğlence Adası'' küçük izleyiciyle buluşacak. Mike Mitchell'ın yönettiği film, Alvin ve arkadaşlarının bu kez bir eğlence gemisinde mavi yolculuğa çıkarak ortalığı birbirine katmasını anlatıyor.

Serkan Acar'ın yönettiği ''Aşk ve Devrim'' isimli yerli yapım ile ''Aşk ve Devrim'', haftanın diğer yeni yapımları olacak.
Kaynak: AA