Malatya İl Genel Meclisi'nde tartışmalı toplantı

Malatya İl Genel Meclisi toplantısında, CHP Grup Başkan Vekili Mustafa Mengüç tarafından, gündeme getirilen bir projenin Meclis Başkanı Naci Şavata ta

Malatya İl Genel Meclisi toplantısında, CHP Grup Başkan Vekili Mustafa Mengüç tarafından, gündeme getirilen bir projenin Meclis Başkanı Naci Şavata tarafından bir komisyona havale edilmesi üzerine kısa süreli bir tartışma yaşandı.

Malatya İl Genel Meclisi Ocak ayı olağan toplantısı İl Özel İdaresi Meclis Salonu'nda Naci Şavata başkanlığında yapıldı. Toplantıya CHP Grup Başkan Vekili Mustafa Mengüç'ün Naci Şavata ile tartışması damga vurdu. Toplantıda gerginliğe neden olan konu Yazıhan ilçesinde gerçekleştirilmesi planlanan Karasu Projesi oldu. CHP'li Mengüç, Ar-Ge Komisyonu tarafından Karasu Projesi ile ilgili raporu meclis gündemine taşıdı. Meclis Başkanı Naci Şavata, Mengüç tarafından gündeme getirilen projeyi, enine boyuna irdelenmesi amacıyla başka bir komisyona havale etti. Şavata'nın projeyi başka bir komisyonu havale etmesine CHP'li üyeler itiraz etti. Mustafa Mengüç söz alarak Ar-Ge Komisyonu'ndan gelen raporun onaylanmadan başka bir komisyona havalesinin kanuna aykırı olduğunu söyleyerek tepki gösterdi. Meclis Başkanı Naci Şavata ise raporu oyladıklarını, oylama sonucu başka bir komisyonda görüşülmesi için karar aldıklarını ifade etti.

CHP'li Mustafa Mengüç, durumun kabul edilemez olduğunu belirterek, "Bu Özel İdare'nin parasını komisyonlarda harcayamazsınız Kusura bakmayın. Bir komisyona verdiniz, yapamadınız. İkinciye verdiniz, ikinci yapamadı. Üçüncüye verdiniz yarın da dördüncüye verirsiniz." ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine Meclis Başkanı Şavata ise Mengüç'ten oturmasını istedi. Mengüç'ün "Ne olacak oturmasam başkan" sözleriyle karşılık vermesi üzerine Başkan Şavata, CHP'li üyeden salonu terk etmesini istedi. CHP'li üyenin salonu terk etmemesi üzerine toplantıya 10 dakika ara verildi. Verilen aradan sonra Meclis toplantısı kaldığı yerden devam etti.