Mutki'de Sağlık Sosyal Tesisleri Hizmete Girdi

Bitlis'in Mutki ilçesinde harabe durumunda olan eski sağlık ocağı ve lojmanların yerine, ödeneği Sağlık Bakanlığı'nca, ihalesi İl Özel İdaresince yapılan dört adet lojman, iki adet suit oda, misafirhane ve mutfaktan oluşan sosyal tesis hizmete girdi

Mutki'de Sağlık Sosyal Tesisleri Hizmete Girdi
Bitlis'in Mutki ilçesinde harabe durumunda olan eski sağlık ocağı ve lojmanların yerine, ödeneği Sağlık Bakanlığı'nca, ihalesi İl Özel İdaresince yapılan dört adet lojman, iki adet suit oda, misafirhane ve mutfaktan oluşan sosyal tesis hizmete girdi.
Bitlis Valiliği, Mutki Kaymakamlığı, İl Sağlık Müdürlüğü'nün girişimleri üzerine yapılan tesis, sağlık personelleri ve ilçeye giden misafirler için kullanılacak. Sağlık tesisleri ile ilgili bir açıklama yapan Mutki İlçe Kaymakamı Musa Sarı, binanın yapımından tamamlanmasına kadar her aşamasını takip ettiklerini belirterek, "Özellikle yeni atanan doktor ve sağlık personelinin sosyal imkanının yetersizliği nedeniyle ilçeye daha gelmeden istifa etme gibi durumlarla karşılaşıyorduk. Ancak bu ve buna benzer tesisler yaparsak bu istifaların bu sosyal tesisler sayesinde bir nebze de olsa önüne geçmiş olacağız diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.
Yapılan sosyal tesiste sağlık personellerine, kamu görevlilerine ve zaman zaman çeşitli organizasyonlara ev sahipliği yapacak nitelikte bir lokalin ve tuvalet banyoların içerisinde bulunan iki adet lüks suit odanın yapıldığı, üst katlarında ise dört adet lojmanın bulunduğunu belirten Kaymakam Sarı, "Emeği geçen başta Valimiz Nurettin Yılmaz olmak üzere milletvekillerimiz, belediye başkanımız ve diğer kurum amirlerine teşekkür ediyorum" dedi.