Alanya'da şiddet gören kadına konuk evi kuruldu

Antalya'nın Alanya ilçesinde kocaları tarafından şiddete maruz kalan ve terk edilen kadınlar için imece usulü konuk evi yapılıyor.

Sosyal Hizmetler

Antalya'nın Alanya ilçesinde kocaları tarafından şiddete maruz kalan ve terk edilen kadınlar için imece usulü konuk evi yapılıyor.

Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü, Alanya Kaymakamlığı, Alanya Belediyesi ve 5 belde tarafından yürütülen proje kapsamında konuk evi apart otel gibi hazırlandı.

Dört ay önce imzalanan protokol çerçevesinde yapılan konukevinin bu ay içinde açılışının yapılması planlanıyor. Sosyal Hizmetler İlçe Müdürü Çetin Geyik; binanın, tadilat işlemleri ve eşyaların döşenmesiyle 2 ayda tamamlandığını, ilk etapta 20 kadının kalabileceğini söyledi.

Kapasitenin 50'ye kadar çıkabileceğini anlatan Geyik, "Kadınlar, apart odalarda kalacak. Odalarında mutfak, banyo ve tuvalet ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Ayrıca, ortak kullanabilecekleri dinlenme, eğitim, toplantı ve televizyon odası ile mutfak hazırlandı. Çocuğu olanlar için de oyun odaları oluşturuldu. Eşler arası anlaşmazlık sonucu evini terk eden veya terk edilen, cinsel ve fiziksel istismara uğrayan veya her türlü yardıma muhtaç kadınlar, yasa gereği konukevinde 3 ay barınabilecek. Olağanüstü durumlarda ise bu süre uzatılacak." dedi.

Oba, Konaklı, Kestel, Kargıcak ve Mahmutlar Belediyesi tarafından da destekler geldiğini belirten Geyik, kalan kadınların iş ve meslek edindirmede yardımcı olacaklarını söyledi.

Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan da ilçedeki en büyük ihtiyacın kadın sığınma evi olduğunu belirterek, "Alanya, sürekli göç alan ve gelişen bir yer. Aile içi şiddete maruz kalan kadınların kalması için Alanya Belediyesi bir bina kiraladı. Bina için gerekli mal alımlarını yaptık. Alanya'da üstün vasıflı bir kadın konukevi oldu." diye konuştu.

Bu arada, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından Alanya Kadın Konukevi'ne müdür vekili olarak atanan kadın psikolog önümüzdeki günlerde görevine başlayacak.