Bafralılar, şehidini gözyaşı ve dualarla uğurladı(2)

İstanbul Halkalı'da askeri servis otobüsüne yönelik bombalı saldırıda ağır yaralanan ve hastanede şehit olan Jandarma Astsubay Mehmet Boşnak (37) mem

  İstanbul Halkalı ' da askeri servis otobüsüne yönelik bombalı saldırıda ağır yaralanan ve hastanede şehit olan Jandarma Astsubay Mehmet Boşnak ( 37 ) memleketi Bafra ' da gözyaşları içinde toprağa verildi .

Boşnak ' ın dün Samsun ' a getirilerek , Bafra Nafiz Kurt Devlet Hastanesi ' ne konulan cenazesi , buradan alındıktan sonra ailesinin yaşadığı Gaziosmanpaşa Mahallesi ' ndeki evinin önünü getirildi . Cenaze burada bir süre bekletilirken şehidin eşi Emel , annesi Hatun , babası Selim ile diğer yakınlarını cenazeye katılanlar teskin etmeye çalıştı .

Boşnak için daha sonra Müftülük Site Camii ' nde tören düzenlendi . Öğle namazına müteakip , Samsun Müftüsü Osman Şahin , şehit için vatandaşlardan helallik aldı . Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ' ın hazır bulunduğu cenaze töreni kılınan namazın ardından top arabasına konularak bir süre kortej yürüyüşü yapıldı . Vatandaşlar , tekbirler getirirken , terör örgütü aleyhine sloganlar atıldı .

Şehit Boşnak ' ın kızı Begüm ile oğlu Berkay , babalarını son yolculuğunda top arabasından tutarak uğurladı .

Müftülük Site Cami ' nde düzenlenen cenaze törenine Şehit Jandarma Astsubay Mehmet Boşnak ' ın yakınları , Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak , Samsun Valisi Hüseyin Aksoy , Garnizon Komutanı Tümgeneral Ömer Bayraklı ve AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni , Binnur Şahinoğlu , şehidin yakınları ve binlerce Bafralı katıldı .