Vali Coş'tan Rekortmenlere Plaket

Nazilli'de 2008 yılı vergilendirme döneminde ilk 3'e giren kurumlar ve gelir vergisi rekortmenleri ödüllerini Aydın valisi H. Avni Coş'un elinden aldı.

Vali Coş'tan Rekortmenlere Plaket
Törene Vali H.Avni Coş'un yanı sıra AKP Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk, CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay, Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Ticaret Odası Başkanı A.Gültekin Kılınç, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Ahmet Pala, Nazilli Emniyet Müdürü Abdullah Günal, Aydın Vergi Dairesi Başkanı Mesut Yılmaz, Nazilli Vergi Dairesi Başkanı Kadriye Akkoyun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan. İşadamları ve rekortmen vergi mükellefleri katıldı.
Nazilli Belediye Nikah Salonunda düzenlenen törende konuşan Aydın Vergi Dairesi Başkanı Mesut Yılmaz, rekortmen mükellefleri kutladı.
Vali H. Avni Coş da, yatırım ve hizmetlerde verginin önemine vurgu yaparak, "Bu toplumda vergi bilincinin oluşması ve bu noktada da vergi rekortmenleri veya bu konuda öne çıkanlar vatana ve ülkeye olan borçlarını hakkıyla ödemiş demektir. Bu anlamda Nazilli'nin örnek insanlarını tebrik ediyorum. Kayıtsız olan fakir fukaradan alınan, eğitimden alınan, ülkenin milli servetinden alınan bir paydır. Bunun farkına varmamız lazım. İlin valisi olarak bütün Nazilliler adına bu mükelleflerimizi tebrik ediyorum" dedi.
Nazilli Ticaret Odası Başkanı A.Gültekin Kılınç, "Mali ve küresel rekabetin belirleyici olduğu bir dünyada ayakta kalabilmek için güçlü bir ekonomiye, bunun için de güçlü ve hür özel sektöre, müteşebbis insanlara sahip olmak gerekiyor. Özel teşebbüsün hizmetinde olmak, özel sektöre gölge olmamaktır. Birlikte hareket etmek için de birbirimize tıpatıp benzememiz gerekmiyor. Birliktelik için, zenginliklerimizin farkına varmak, ülkemizin ve gençliğimizin geleceğini hazırlamak, yarınlarımızı imar etme duygu ve heyecanını paylaşmanın yeterli olduğunu düşünüyorum. Bunu sağlamış bir kent olarak Nazilli'nin de yakın gelecekte büyük bir atılım gerçekleştirecektir. Ülkemiz ve dünya büyük değişim içinde. bize düşen dünyayla yarışmak, kendimizle yarışarak birbirimize çelme takmak değil. Geride kalmamak için değişimi hep birlikte takip etmek zorundayız. Dünyanın içinden geçtiği çok zorlu bir ekonomik kriz dönemini ülke olarak başarıyla atlattığımızı düşünüyorum. 2008 yılında yüzde 5 ila 6'larda olan, bir ara yüzde 15 in üzerine çıkan ihracat döviz kredileri şu an yüzde 2.50 seviyelerine inmiş, ülke borçlanma reytinglerimiz maksimum süre olan 7 yıla çıkmış, kriz döneminde 100 den fazla ülkenin kredi notu düşürülürken 14 ülkede kredi notu artırılmış sadece Türkiye'nin kredi notu üç basamak birden artarak dünyada bir ilk gerçekleştirilmiştir. Ülke olarak en büyük sorunlarımızdan birisi kayıt dışı ekonomi ve kayıt dışı istihdamdır. Rekabet ortamını ortadan kaldıran, günlük kaygılarla piyasayı sarsan bu ekonomi ülkemizin en büyük sorunlarından biridir. Bizce, kayıt dışı ekonomiyle mücadele, ülkemizin öncelikli gündemlerinden birisi olmalıdır. Çünkü kayıt dişilik bir kanser hücresi gibi sağlıklı hücrenin, kayıtlı işletmelerin de yaşamasını engelliyor. Bu nedenle, kayıtlı işletmelere sahip çıkmak onların daha uzun yaşamalarını sağlamak, onların önünü açmak zorundayız" diye konuştu.
Konuşmaların ardından BUTK Vergisi Rekortmenleri 1'inci olan Nuri Sağbaş, 2'nci İbrahim Özkan, 3'üncü Süleyman Dövücü, GMSİ Yıllı Gelir Vergisi Rekortmenleri 1'inci olan Ündar Yılmazoğlu, 2'nci Saliha Ünlü, 3'üncü Hikmet Akçakaya, Gelir Vergisi Rekortmenleri Aydın İl birincisi ve Nazilli birincisi olan Muhammet Celali Takmaklı, 2'nci olan Zeynel Abidin Takmaklı, 3'üncü Erol Karakuş, Kurumlar Vergisi Rekortmenleri 1'inci olan YENSU Su İşletmesi, 2'nci SARTEL Elektrik Kablo, 3'üncü SELKİM Selüloz Kimya Sanayi, En Yüksek İhracatı Gerçekleştiren Firmalar 1'inci olan Uğur Soğutma, 2'nci Sartel Elektrik Kablo, 3'üncü Cevdet Aksüt Kolektif Şirketi, En Fazla İstihdam Sağlayan Firmalar 1'nci olan Uğur Soğutma, 2'nci olan Çağdaş Cam, 3'ncü Orhanoğlu Gıda ve Türkiye Vergi Rekortmenleri Listesinde "İlk 100 Mükellef" arasında yer alan 69. sırada Muhammet Celali Takmaklı ile 71. sırada yer alan Zeynel Abidin Takmaklı plaketlerini Aydın Valisi H.Avni Coş başta olmak üzere protokol üyeleri tarafından aldılar.
Törende ayrıca Nazilli Vergi Dairesinin çeşitli birimlerinden emeklilik hakkı kazanan personele de hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi verildi.