Van Belediyesi'nden Öğrencilerle Ortak Çevre Temizliği

Van Belediyesi'nin, çevre bilincinin oluşturulması için okullarla ortak yürüttüğü temizlik kampanyaları büyük destek görüyor.

Van Belediyesi'nden Öğrencilerle Ortak Çevre Temizliği
Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün başlattığı temizlik kampanyasının 17'si Yenimahalle Mahallesi'nde bulunan Kerim Tuncer İlköğretim Okulu öğrencileri ile birlikte gerçekleştirildi. Kampanya açılışında konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Selim Bozyiğit, ekolojik dengenin sağlanmasına katkı, çevre bilincinin oluşmasına ön ayak olmak amacıyla bu temizlik kampanyalarına büyük önem verdiklerini söyledi. Bu yıl içinde 20 kampanya yapmayı hedeflediklerini ve bugün 17'sini Kerim Tuncer İlköğretim Okulu öğrencileri ile birlikte yaptıklarını belirten Bozyiğit, "Bu kampanyalar çerçevesinde öğrencilerimizin göstermiş olduğu duyarlılık insanlarımıza örnek teşkil etmesini bekliyoruz. Kentimizin her alanının temiz olması için elbirliği ve bilinçli olarak hareket edilirse sorunlarımızı en aza indirebiliriz" dedi
Kerim Tuncer İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Sena Ataş ise, belediyenin kendilerine bu konuda yardımcı olmasından dolayı teşekkür ettiklerini belirterek, öğrencilerimizin hem okulda hem de bulundukları çevrede temizlik konusuna azami dikkat etmeleri için gayret gösterdiklerini belirtti.
Belediye Başkan Yardımcısı Selim Bozyiğit, Temizlik İşleri Müdürü İrfan Kaval, Okul Müdürü Mehmet Sena Ataş, okulun öğretmenleri ve öğrenciler birlikte okul çevresi ve mahalle aralarında çöpleri topladılar.
Belediye tarafından dağıtılan eldiven, çöp torbası ve maskeleri alan öğrenciler, yaptıkları temizlik kampanyasında torbalar dolusu çöp toplanırken, büyüklerin de bu konuda duyarlı olmalarını istediklerini söylediler.