Ödemiş Belediyesi'nin 2011 Bütçesi 43 Milyon Lira

Ödemiş Belediyesi'nin 2011 bütçesi bayram öncesinde gerçekleştirilen kasım ayı ikinci olağan meclis toplantısında meclis üyeleri tarafından kabul edildi.

Ödemiş Belediyesi'nin 2011 Bütçesi 43 Milyon Lira
Görüşmeler sonucunda, 2011 yılında faaliyete geçecek atıksu arıtma tesisleri için su ücretlerine sıfır zam yapılması ve 0,75 kuruş atıksu ücreti alınması kararı alındı.
İlçedeki mandıraların atıksu yönetimi de düzenlenecek yönetmelikle ele alınacak.
Başkan Keskin, "2011 yılı için denk bütçe yaptık. Geçen sene 35 milyon 570 bin lira olan bütçemiz yüzde 21 artışla bütçemiz ile İller Bankası katkı payımızda buna paralel artacak" dedi. Öte yandan basın mensupları ile bir raya gelen Başkan Keskin 2011 yatırım programını da açıkladı. Belediyenin 2011 yılı yatırımlarının 11 milyon lira olduğunu kaydeden Bekir Keskin, 2011 yılında yapılacak yatırımlarla ilgili olarak "İhalesi çıkmış olan Kasap Hali yanındaki kapalı otopark alanı 1 milyon 800 bin lira, Birgi yolu kavşağı Tekstil mevkii çift şeritli orta refüjlü yol düzenlemesine 250 bin lira, Perşembe Pazarı yapılması için 1 milyon lira ödenek ayrıldı" dedi.
2011'DE 13 PROJE YAPILACAK
Başkan Keskin, 2011 yılında Ödemiş'te bazı projeleri hayata geçirmek istediklerini belirterek, restorasyon çalışmaları devam eden Kızılay binasında ilk ve orta öğretim okulu öğrencilerinin yararlanabilecekleri bir bilim müzesi oluşturacaklarını söyledi. Proje ile ilgili bilgiler veren Keskin, "Ankara'dan bilim müzesinin aletleri geldi. Kızılay Kan İstasyonu üzerindeki alana Fen, Biyoloji ve Kimya laboratuarı kurulacak. Laboratuarda 100'e yakın deney setleri kurulacak. Buradan öğrencilerin yanı sıra vatandaşlarda faydalanacak. 2009 -2010 yılında toplam 40 bin metrekare yer aldık" dedi. Biyogaz santralinin de ihalede olduğunu söyleyen Keskin "Mandıracılar ön arıtma tesisleri yapılacak. Çevre yolu ile ilgili çalışmalar hız kazanacak. Bayındır â€" Ödemiş - Kiraz yeni karayolunun bağlanacağı çevre yolu Kuzey - güney istikametinde başlanacak" dedi. Keskin diğer projelerle ilgili şunları söyledi: "TOKİ yetkilileri Ödemiş'e geldi. Yerleşim alanlarını gösterdik. Gösterdiğimiz kent yenileme alanları kabul edildi. Kent yenileştirme projesi ile Yıldız ile Sebze meyve hali arasındaki alan da çalışma başlatacağız. Ödemiş'te yeni imar alanları konusunda sıkıntımız yok. Yeni imar alanları açmayacağız. Çünkü imar planında hala yüzde 40'lık alanda hala bina yok. Ödemiş çarşısı yeni düzenlemesi, Lozan meydanı düzenlemesi, Bitpazarı, katırcılar sokağı çalışmaları başlatılacak. Kent müzesi arşivi düzenlenecek. Bahçe yollarının asfaltlanması devam edecek. Hastane caddesinde yeni otopark alanı konusunda çalışma başlatacağız. Saraçoğlu Caddesi Mezarlıkbaşı kavşağından Devlet Hastanesi önüne kadar yapılmıştı. Aynı projenin devamı olan hastane önünden cadde sonundaki eski trafo merkezine kadar olan alan yapılacak. Kültürpark'ta yeni düzenlemeler yapacağız. Küçük bir hayvanat bahçesini halkımızın hizmetine sunacağız."