Balıkesir'de ozon gazıyla tedavi yöntemi

Balıkesir Akçay'da bir poliklinikte ozon gazıyla tedavi yöntemi uygulanmaya başladı.

Edremit’te Dr. Alp Okutucu, ozon terapi cihazını ilk kez Özel Akçay Polikliniği’nde tedaviye başlandığını düzenlediği toplantıda basın mensuplarına tanıttı.

Ozon terapinin 21. yüzyılın tedavi yöntemi olduğunu anlatan Dr. Alp Okutucu, “Ozon terapi ile bir yandan bağışıklık sistemi güçlenirken, insanıda bir çok hastalıktan koruyor” dedi.
Okutucu, “Ozon tedavisi kan dolaşımını artırıyor. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor. damarları, kan ve lenf sistemini temizliyor. Ozon terapi soğuk algınlığı, eklem ağrıları ve kas rahatsızlıklarının iyileştirilmesi, hormon ve enzim üretiminin normale döndürülmesinde, virüs, bakteri, küf ve mantarın etkisiz hale getirilmesinde de çok etkili bir yöntem.”şeklinde konuştu.

Hastaların bu yöntemle daha temiz, daha yumuşak ve daha gençleşmiş bir cilde kavuştuğunu da anlatan Okutucu, “Ozon terapisi beyin fonksiyonlarını ve hafızayı güçlendiriyor, depresyon ve anksiyeteyi yenmekte de etkili. Bunun yanında ozon terapi yaşlanmayı geciktiriyor. Kırışıklıkları ve selüloitleri tamamen giderici özelliğe sahip. Bir çok ünlü bu nedenle bu yöntemi tercih ediyor. Kan değişiminden, kas içi uygulamalara, bağırsak içine ve yara üzerine uygulamadan, kremden torbalamaya, ozon terapiden ozon saunalarına kadar birçok uygulama yöntemi bulunuyor. Bu yöntem her yaşta uygulanabiliyor. Ozon tedavisi kurallara uygun olarak uygulandığı takdirde tamamen güvenli, pratik, etkili ve ucuzdur. Hiçbir yan etkisi yoktur. Özellikle kanser de önleyici, radyoterapi, kemoterapi ve cerrahinin etkinliğini arttırmada ve yan etkilerini azaltmada, dolaşım bozukluklarında, geriye yaşlanma ve gençleşmede, göz hastalıklarında, cilt mantarlarında ve enfekte cilt lezyonlarında, iyileşmeyen ve enfekte yaralarda, bağırsak hastalıkları, virüslerden kaynaklanan hastalıklar, karaciğer enflamasyonu ve romatizmal hastalıklarda yaygın şekilde kullanılıyor” diye konuştu.

Ayrıca, ozon saunayı da tanıtan Dr. Alp Okutucu, ozon sauna yöntemiyle de keyifli uygulamalarda yapılabildiğini ve seans sürelerinin 3 ile 30 dakika arasında değiştiğini sözlerine ekledi.