Siirt Aile Sagligi Merkezleri Hastaneleri Aratmayan Hizmet Sunuyor

Siirt’te genel saglik kontrollerinden asi, anne ve çocuk sagligi, kronik hastalik yönetimine kadar genis bir hizmet sunan Aile Sagligi Merkezleri, erken teshis ve tedavi ile saglikli yasam hedefliyor.

Siirt Aile Sagligi Merkezleri Hastaneleri Aratmayan Hizmet Sunuyor
Aile sagligi merkezleri, modern saglik hizmetleri ile vatandaslarin tüm saglik ihtiyaçlarini karsilamaya devam ediyor. Ayrica yapilan tetkik ve teshisler ile birlikte vatandaslar hastanelere gitmeye gerek duymuyor.

Aile sagligi merkezlerinde genel olarak birinci basamak saglik hizmetleri veriligini belirten Siirt Sehit Ebe Birgül Aktas Aile Sagligi Merkezi Aile Hekimi Dr. Muhammed Ali Sahin, "Hastalarda gebe, lohusa, bebek ve çocuk izlemleri takipleri yapilmakta, asi hizmetleri verilmektedir. Tansiyon, pansuman, enjeksiyon gibi hizmetleri hastalarimiz alabilmekteler. Aile sagligi merkezimizde verilen imkanlar dahilinde hastalarimiz hastaneye gitmeden birçok tani ve tedavisini aile sagligi merkezimizden alabilmektedir. Bu da hastanenin yükünü önemli ölçüde azaltmaktadir" dedi.

Hasta yakini Fatih Kiliçer, "Tüm saglik hizmetleri için aile hekimimize saglik ocagina geliyorum. Devlet hastanesine gitme geregi duymuyorum. Çünkü burada tüm tetkik teshisler zamaninda ve ivedi bir sekilde yapilmaktadir. Su ana kadar bir sikinti yasamadik. Kendim için, esim ve çocuklarim için her zaman aile hekimimi ve saglik ocagini tercih ediyorum. Hizmetlerinden gayet memnunum" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA