Baskan Altay Açiklamasi 'KONYARAY Banliyö Hatti Ile Sehir Içi Ulasimda Önemli Bir Dönüm Noktasi Yasanacak'

Ulastirma ve Altyapi Bakanligi ile Konya Büyüksehir Belediyesi tarafindan sehre kazandirilacak KONYARAY Banliyö Hatti’nda çalismalar hizla ilerliyor.

Baskan Altay Açiklamasi 'KONYARAY Banliyö Hatti Ile Sehir Içi Ulasimda Önemli Bir Dönüm Noktasi Yasanacak'
Konuyla ilgili açiklamalarda bulunan Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, Konya merkezde trafik yogunlugunu en aza indirmek adina önemli çalismalar yürüttüklerini bu çerçevede; yeni caddeler, köprülü kavsaklar, yeni tramvay hatlarini sehre kazandirmak için gayret ettiklerini söyledi.

Ulastirma ve Altyapi Bakanligi ile birlikte yapimini sürdürdükleri KONYARAY Banliyö Hattinin da Konya tarihinin en önemli ulasim yatirimi oldugunu kaydeden Baskan Altay söyle devam etti:

“Organize sanayilerimiz basta olmak üzere sehir içi toplu tasimasi için büyük önem tasiyan banliyö hattimizin ilk etabi olan Konya Gar-Lojistik Merkezi arasindaki 17,4 kilometrelik bölümde önemli bir asama kaydedildi. Su anda sehir merkezindeki Demiryolu Caddesi kisminda çalismalarimiz planlandigi sekilde devam ediyor. Bir taraftan da KOSKI ekiplerimiz altyapi çalismalarini sürdürüyor. Sehrin farkli bölgelerini birbirine baglayarak trafik yogunlugunu azaltmayi amaçladigimiz KONYARAY ile sehir içindeki ulasim sürelerini kisaltarak vatandaslarimizin günlük yasamini kolaylastirmayi da hedefliyoruz. Hattin hizmete girmesiyle birlikte Konya’nin sehir içi ulasiminda önemli bir dönüm noktasi yasanacak. Bu önemli yatirimi sehrimize kazandirilmasini saglayan basta Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan olmak üzere Ulastirma ve Altyapi Bakanimiz Abdülkadir Uraloglu’na ve TCDD Genel Müdürlügümüze sükranlarimi sunuyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA