Edirne'de 'Dur Ihtarina' Uymayan Alkolü Tir Sürücüsü Dakikalarca Polise Dil Döktü Ve Agladi

Edirne’de alkolü tir sürücüsü, idari para cezasindan ve ehliyetini kaptirmamak için her yolu denedi ama polis ekiplerini ikna edemedi.

Edirne'de 'Dur Ihtarina' Uymayan Alkolü Tir Sürücüsü Dakikalarca Polise Dil Döktü Ve Agladi
Edinilen bilgiye göre, Istanbul Bahçelievler’den yola çikarak Edirne’ye giris yapan Eyüpcan Kutlu idaresindeki 33 AKV 466 plakali tir, polis ekipleri tarafinda sehrin girisinde durdurulmak istendi.

TEM Edirne otoban baglanti yolu Kiyik girisinde bulunan polis kontrol noktasindaki isaret levhalarini ezdikten sonra polisin ’dur’ ihtarina uymayan alkolü sürücü Kutlu, kontrolündeki tir, kaçmaya basladi.

Sehrin içinde kaçarak TIR ile gizlenmeye çalisan sürücü Kutlu, yoldan geçen yayalara da yol vermeyerek vatandaslarin can güvenligini tehlikeye düsürdü.

Vatandaslarin Ihbari üzerine takibe alinan tir, kisa süre içinde Abdi Ipekçi Caddesi üzerinde sürücü Kutlu ile birlikte alindi.

Polisin yaptigi kontrolde sürücü Kutlu’ya daha önceden de ehliyetine alkollü araç kullanmaktan islem yapildigi ögrenildi. Yapilan alkolmetre testinde Sürücü Kutlu’nun 131 promil alkollü tespit edildi.

TIR sürücüsü Kutlu, ceza yememek ve ehliyeti kaptirmamak için polise dakikalarca dil döktü ve agladi. Daha sonra babasini arayan sürücü Kutlu, babasindan bekledigi destegi göremedi.

Trafik polisleri sürücü Kutlu’ya trafik kurallarina uymamaktan ve alkolü araç kullanma suçundan 9 bin 450 TL para cezasi uygularken, ehliyeti de 2 yil süre ile alikonuldu.

Ayrica, sürücü Kutlu’nun ifadesine basvurulmak üzere karakola götürüldü.
Kaynak: İHA