Vali Akkoyun Açiklamasi '1'I Kirmizi Kategoride Aranan 3 Terörist Etkisiz Hale Getirildi'

Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, aylik asayis ve güvenlik degerlendirme toplantisinda, “Nusaybin ve Dargeçit ilçelerimizin kirsal alanlarinda yapilan operasyonlarda biri Içisleri Bakanligi kirmizi kategoride yer alan terörist olmak üzere toplamda 3 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmistir” dedi.

Vali Akkoyun Açiklamasi '1'I Kirmizi Kategoride Aranan 3 Terörist Etkisiz Hale Getirildi'
Temmuz ayinda Mardin’de, bölücü terör örgütü PKK ve FETÖ basta olmak üzere terör örgütlerine yönelik toplam 14 operasyon düzenlendigini belirten Akkoyun, “Bu operasyonlar sonucunda gözaltina alinan 22 kisiden 11’i tutuklanmistir.

Nusaybin ve Dargeçit ilçelerimizin kirsal alanlarinda yapilan operasyonlarda ise biri Içisleri Bakanligi Terör listesi KIRMIZI kategoride yer alan terörist olmak üzere toplamda 3 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmistir.Terörle Mücadele ile birlikte Organize Suç Çetelerine yönelik operasyonlarimiz da kararlilikla devam etmektedir. Bu kapsamda ilimizde 3 operasyon düzenlenmis olup 5 kisi hakkinda da yasal islem yapilmistir.Ilimiz genelinde yapilan terör, asayis, organize suçlar ile huzur ve güven uygulamalarinda; 3 adet uzun namlulu silah, 18 adet ruhsatsiz av tüfegi, 48 adet ruhsatsiz tabanca ve 160 muhtelif mühimmat ele geçirilmistir” ifadelerini kullandi.

Il Göç Idaresi Müdürlügümüz bünyesinde kurulan Mobil Göç Aracimiz, düzensiz göçle mücadele faaliyetleri kapsaminda sehrimizde farkli lokasyonlarda faaliyetlerini sürdürdüklerini aktaran Akkoyun, söyle konustu:

“Suriye sinir hattinda yer alan ilimizde, ülkemize yasadisi yollarla geçmeye çalisan sahislara yönelik gerekli çalismalar yapilmaktadir. Temmuz ayi içerisinde Suriye’den ülkemize yasadisi yollarla geçmeye tesebbüs eden 59 sahis Hudut Birliklerimiz tarafindan hudut hatti ötesinde engellenmistir. Siniri geçmeye tesebbüs eden 13 sahis sinirda görev yapan birliklerimiz tarafindan yakalanarak kolluk kuvvetlerimize teslim edilmistir. Ayrica bölücü terör örgütü mensubu 1 kisi ikna edilerek Suriye’den ülkemize getirilmis ve adli mercilere sevk edilmistir."

Narkotik suçlarla mücadele çerçevesinde ilimizde Temmuz ayinda yapilan operasyonlari açiklayan Akkoyun, konusmasina söyle devam etti:

“Temmuz ayi içerisinde toplamda 95 operasyon düzenlenmis, operasyonlar kapsaminda 14 kisi gözaltina alinmis, 8 kisi de tutuklanmistir.

Yine kaçakçilikla mücadelede ve huzur operasyonlari kapsaminda ilimizde Temmuz ayi içerisinde 79 operasyon düzenlenmis olup bu operasyonlar kapsaminda 88 kisi hakkinda yasal islem yapilmistir.

Huzur ve güven kapsaminda yapilan uygulamalarda, ARANAN 342 kisi ilimizde güvenlik güçlerimiz tarafindan yakalanmistir.

Ayrica; terör, bilisim sistemleri, ödeme sistemleri, yasadisi bahis ve çocuk istismari basta olmak üzere ilimiz genelinde Siber Suçlar kapsaminda 4 operasyon yapilmis, bu operasyonlarda gözaltina alinan 12 kisiden 6’si tutuklanmistir.

Trafik Denetimleri kapsaminda Temmuz ayinda 88 bin 419 araç denetlenmistir.

Bilindigi üzere, trafik kazalarinin baslica nedenleri arasinda asiri hiz ilk sirada gelmektedir. Hiz ihlallerinin önlenmesi amaciyla, Emniyet ve Jandarma birimlerimizce Ortalama Hiz Ihlal Tespit Sistemleri ve Mobil Radar Araçlari ile hiz denetimleri yapilmaktadir.

Ilimizde de Diyarbakir/Çinar-Mardin arasinda 2, Mardin-Kiziltepe arasinda 2, Nusaybin-Sirnak/Cizre arasinda 4 olmak üzere toplam 8 ayri koridorda, Ortalama Hiz Ihlal Tespit Sistemlerinin kurulumlari tamamlanmistir. 25 Temmuz 2024 tarihinden itibaren bu sistemler araciligiyla belirtilen güzergahlarda hiz denetimlerine baslanmistir."
Kaynak: İHA