MAGINDER Baskani Karademir Esnafla Bulustu

Malatya Girisimci Is Insanlari Dernegi (MAGINDER) Baskani Salih Karademir, kent merkezindeki Emekliler Parkindaki kurulan geçici konteynerde hizmet veren esnaflarla bir araya gelerek taleplerini dinledi.

MAGINDER Baskani Karademir Esnafla Bulustu
Emekliler Parkindaki Konteynerde geçici olarak hizmetlerini devam ettiren depremzede esnaflarin talep ve sikintilarini gündeme getirdiklerini ifade eden MAGINDER Baskani Karademir, “Bizler her zaman Malatya’mizda esnaflarimizin, yanindayiz. MAGINDER ailesi olarak her zaman esnafimizin sorunlarini dile getiriyoruz” dedi.

Mücbir sebebin uzatildigina dair henüz bir resmi açiklama olmadigina deginen Karademir, “Malatya’nin deprem bölgesi olmasi nedeniyle hayirli bir haber bekliyoruz. Suanda 4 ay mücbir sebebin uzatilmasi geçici bir çözüm. Van’da oldugu gibi en az 5 yil olmasini talep ediyoruz. Olmazsa ise 3 yil mücbir sebep uzatilmasini ve SSK borçlarinin silinmesi gerekiyor. 6 Subat depreminde agir hasar alan Malatya’mizda esnaflarimiz zor durumda. Hazine ve Maliye Bakan Yardimcisi Erdem Cantimur, Malatya’yi ziyaret ettiginde sehrimizin sorun ve sikintilarini kendilerine ilettik. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan ve Bakanlarimiza tesekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Sögütlü camisinin esnaflarinin suanda 4 kez yer degistirdigini ve çok magdur olduklarini ifade eden Karademir, “Esnaflarin her yer degistirmesinde dolayi çok ciddi para gidiyor, düzeni bozuluyor. Is yerleri bitince esnaflarimiz buralara yerlesirse daha iyi olur. Çarsidan uzak olmaz, Malatya’nin kalbi çarsidir. Hep birlikte esnaflarimizla birlikte sehrimizi ayaga kaldiracagiz. Esnaflarimizin daha sikinti yasamalarini istemiyoruz. Kisla Caddesinde yikimlar devam ediyor. Millet bahçesinde ve kanalboyunda esnaflarimiz ticaretlerine devam ediyor. En kisa zamanda is yerleri bitince yerlerini alacaklardir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA