Kurakliga Ragmen Germencik Inciri Kalitesiyle Göz Dolduruyor

Aydin’in Germencik ilçesinde cografi isaret tescilli Aydin Inciri, ailelerin bir araya gelerek gerçeklestirdigi geleneksel hasatla bölgenin ekonomisine can katiyor.

Kurakliga Ragmen Germencik Inciri Kalitesiyle Göz Dolduruyor


Aydin’in incir meyvesiyle özdeslesen ilçelerinden olan Germencik ilçesi Aydin Inciri’nin cografi isaret almasiyla birlikte bölgenin ekonomisinde ve kültüründe bir kat daha önemli bir yer edindi. Yaz sezonu boyunca, Germencik’teki aileler geleneksel ’dam’ adi verilen konaklama yapilarinda kalarak, incir hasadini hep birlikte gerçeklestiriyor. Ailelerin bahçelere göç etmesiyle 7’den 70’e herkes, incir hasadinda bir rol üstleniyor. Üreticiler, bu yil kurakligin hasat zamanini erkene çekmesine ragmen incir kalitesi geçen yillara göre daha iyi oldugunu belirtiyor.

Germencik Belediye Baskani Burak Zencirci’nin esi Saliha Zencirci Özel de çocuklugunu incir bahçelerinde geçirenler arasinda yer aliyor. Incirin zorlu yolculuguna taniklik etmis biri olarak, Germencik incirinin ulusal çapta daha fazla taninmasi için büyük çaba sarf ediyor.

Çamköy Mahallesi’nde çiftçilik yapan üniversite ögrencisi Emre Avcu, incirin sadece babadan ogula degil aileden çocuga geçen bir miras oldugunu vurgulayarak, Germencik’te incir, cinsiyet fark etmeksizin herkesin ekmek kapisi haline geldigini ve yas siniri olmaksizin her yastan insan, incirin bereketli yüzü sayesinde geçimini sagligini belirtti.



Germencik Belediye Baskani Burak Zencirci de bölgedeki ürünlere katma deger saglamak amaciyla tarimsal kalkinma kooperatifleri ile isbirligi içinde kurulan INYA’yi gelistirip ve Taris ürünlerini belediye binasinda sergileyerek Germencik incirinin tanitimina katkida bulunuyor.
Kaynak: İHA