Findik Alimi Sürüyor Açiklamasi 'Piyasa Zamanla Rayina Oturacak'

Fiskobirlik Baskani ve AK Parti Sakarya Milletvekili Lütfi Bayraktar, findik piyasasinda hava sartlari ve kokarca sebebiyle birtakim sikintilarin oldugunu belirterek, "Bir kisim üründe bozukluklar ve kokarca nedeniyle piyasanin karisik oldugunu düsünüyorum ama süreç içinde piyasa rayina oturacaktir" dedi.

Findik Alimi Sürüyor Açiklamasi 'Piyasa Zamanla Rayina Oturacak'
Lütfi Bayraktar, AK Parti’nin Sakarya Milletvekili Ertugrul Kocacik ve Düzce Milletvekili Ercan Öztürk ile birlikte Fiskobirlik Akçakoca Sube merkez deposunda bir araya gelerek, Öztürk’ün bin 941 kilo findigini teslim aldi.

"Mahsulümü Fiskobirlik’e teslim ediyorum"

Düzce Milletvekili Ercan Öztürk, Fiskobirlik’in findigin geleceginde önemli bir rol oynadigini belirterek, "Bu yüzden üstümüze düsen görevi yaparak mahsulümüzü Fiskobirlik’e teslim ediyorum" dedi.



"Piyasa rayina oturacaktir"

Fiskobirlik Baskani ve AK Parti Sakarya Milletvekili Lütfi Bayraktar ise yeni sezonun hayirli olmasini dileyerek, "Sezon basladi.

Tabii ki sezonun getirdigi birtakim sikintilar var. Hava sartlari nedeniyle ürün gelisemedi, kokarca belasi var. Yaklasik bir yildir hem hükümet hem de meclisteki findik çalisma grubu bu konuda bir çaba gösteriyor ama kokarcanin ciddi manada zarar verdigi yerler var. Ama sonuç itibariyla hükümet bir fiyat açikladi.

Sunu söylemek lazim; hükümetin fiyati açiklamasiyla ’piyasaya girecegim’ demesi, fiyattan ayri. Hükümet aslinda ’üreticiyi koruyorum’ diyor, bu önemlidir. Bunu ciddiye almak lazim. Ben bir kisim üründe bozukluklar ve kokarca nedeniyle piyasanin karisik oldugunu düsünüyorum ama süreç içinde piyasa rayina oturacaktir" dedi.



"Geçmiste yasanan kötü tecrübeler geride kaldi"

Üreticinin yaninda olabilmek için çaba içinde olduklarina dikkat çeken Bayraktar, sözlerine söyle devam etti:

"Mesela kokarcadan zarar gören ürünleri 30 kiloya kadar aliyoruz. Dolayisiyla aslinda Fiskobirlik, üreticinin kurulusu. Üretici ne kadar sahip çikarsa o kadar güçlü olur, Fiskobirlik de o kadar üreticisine sahip çikar. Piyasanin oturmasi biraz zaman alacak. Eylül ayi aslinda okul zamani, üreticilerimizin ihtiyaçlarini karsilama zamani ama disimizi sikabilirsek piyasanin daha yukarilara çikmasini umuyorum. Insallah sezon, üretici ve piyasalar için hayirlara vesile olur. Bu kurum Fiskobirlik, üreticisinin kurumudur. Geçmiste yasanan kötü tecrübeler geride kaldi, bu kurum iyiye gidiyor. 27 barkot üretimi var, dünya çapinda ihracatimiz var. Bu süreçte hep birlikte olursak, uzun yolu daha kisa zamanda alacagiz. El birligi, güç birligi yaparak insallah hem Türkiye’deki üreticilerin daha mutlu olmasi hem de piyasalarin daha iyi olmasi, dünya findik piyasasinin daha aktif ve daha güçlü olmasini saglayacagiz. Tekrar söylüyorum, destege ihtiyacimiz var. Birbirimize destek vermeliyiz"

Konusmalarin ardindan AK Parti Düzce Milletvekili Ercan Öztürk, Fiskobirlik’e findik mahsulünü teslim ederek makbuzunu aldi.
Kaynak: İHA