Bakan Bak Açiklamasi 'Gelecegin Bilim Insanlarini 'Limitless Makers Programi'nda Bulusturduk'

Gençlik ve Spor Bakani Osman Askin Bak, “Gelecegin bilim insanlarini ‘Limitless Makers Programi’nda bulusturduk” dedi.

Bakan Bak Açiklamasi 'Gelecegin Bilim Insanlarini 'Limitless Makers Programi'nda Bulusturduk'
Gençlik ve Spor Bakanligi’nin Liselere Geçis Sistemi’nde basarili olan inovasyon ve teknoloji alaninda proje üretmek isteyen ögrenciler için düzenledigi ‘Limitless Makers Programi’ tamamlandi. Bakan Dr. Osman Askin Bak, 81 ilden seçilen gençleri, bir aylik program süresince alaninda uzman isimlerle bulusturduklarini belirterek, “Gelistiren, ögreten programlarimizla kariyer yolculugunun basindaki gençlerimizin yaninda olmaya devam edecegiz” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanligi, basariyi ödüllendirmeye devam ediyor.

Bu yil dördüncüsü düzenlenen ‘Limitless Makers’ (Sinir Tanimayan Çözümler) programi, dolu dolu geçen bir aylik programin ardindan sona erdi.

Liselere Geçis Sistemi’nde (LGS) basarili olarak yüzde 1’lik dilimde yer alan ve proje üretmeye istekli ögrenciler, Gençlik ve Spor Bakanligi’nin inovasyon ve teknoloji alanindaki yetenekleri gelistirmeyi hedefleyen "Limitless Makers (Sinir Tanimayan Çözümler) programinda bulustu.

Gençler, bir yandan akademik girisimciligi kesfederken diger yandan teknik proje üretip, alaninda uzman konusmaci ve egitmenlerle bir araya gelerek hem ögrendi hem de takim çalismasini destekleyen aktivitelere katildi.

Istanbul Riva Milli Takimlar Kamp Tesisinde, 04 - 31 Agustos tarihleri arasinda gerçeklestirilen program; “Yenilenebilir Enerji, Temassiz ve Önleyici Teknolojiler, Yeni Nesil Teknolojiler, Dijital Hizmetler, Yapay Zeka ve Veri Bilimi, Nörobilim ve Genetik, Havacilik ve Uzay Teknolojileri” gibi güncel konu basliklarinda gerçeklesti.

Dört haftalik kamp süresince, gençler teorik ve uygulamali egitimlerin yani sira çesitli atölye çalismalariyla teknoloji üretim süreçlerini yakindan deneyimleme firsati buldular. Programin son haftasinda ise ögrenciler, hazirladiklari final projelerini sunarak edindikleri bilgi ve deneyimleri sergilediler. Bu süreçle, gençlerin problem çözme ve takim çalismasi becerilerini gelistirmelerine katki saglandi.

“Gelistiren, ögreten, kesfeden programlarla gençlerimizin yaninda olmaya devam edecegiz”

Her alanda gençlerin yaninda olduklarini ve bu yönde programlar gelistirdiklerini dile getiren Gençlik ve Spor Bakani Dr. Osman Askin Bak, “Yaz aylarinin ilk haftalarinda üniversiteye giris sinavlarinda basariya ulasan ve TÜBITAK bursu kazanan gençlerimizi Vizyon Kamplarimizda bulusturarak, hedefleri dogrultusunda onlara yol arkadasligi yaptik. Hemen ardindan da LGS’de basariya ulasan ve teknolojiye merakli çocuklarimizla Istanbul’da bir aylik bir kamp programinda bir araya geldik. Yeni egitim-ögretim yili boyunca da gelistiren, ögreten programlarimizla kariyer yolculugunun basindaki gençlerimizin yaninda olmaya devam edecegiz” diye konustu.

Alaninda uzman isimleri kariyer yolculugunun çok basindaki gençlerle bulusturduklarini ifade eden Bakan Bak, sunlari söyledi;

“Limitless Makers programi, gençlerimizin gelecege dair umutlarini yeserten ve onlara sinir tanimayan bir bakis açisi kazandiran platform oldu. Gelecegin bilim insanlarini ‘Limitless Makers Programi’nda bulusturduk. Bu yil dördüncü kez alaninda uzman isimler, gençlerimize bir ay boyunca yapay zekadaki gelismelerden nörobilime, uzay teknolojilerinden dijital yeniliklere kadar pek çok baslikta egitimler verdiler; sorulari yanitladilar, meraklari giderdiler, rehber oldular. Ayni zamanda yeni dostluklar kuruldu, gelecegin is birliklerinin temelleri atildi, üretim sürecinin heyecani yasandi. Gençlerimizin inovasyon ve teknoloji alaninda gösterdikleri basari, ülkemizin gelecegi adina bizlere büyük umut veriyor.”
Kaynak: İHA