MIT'ten, PKK/KCK'nin Bomba Uzmanlarina Irak'ta Operasyon

Milli Istihbarat Teskilati(MIT), PKK/KCK’nin el yapimi bomba uzmanlari Farasin Gabar kod adi Bahar Akyol ile Tijda Jiyan kod adli Nurbahar Karadagli’yi Irak/Hakurk’ta nokta operasyonla etkisiz hale getirdi.

Güvenlik kaynaklarindan edinilen bilgiye göre MIT’in örgüt içerisindeki saha ajanlarinin sagladigi istihbari bilgileri dogrultusunda Bahar Akyol ve Nurbahar Karadagli ’nin, örgütün EYP’li saldirilarinda yer aldiklari tespit edildi. Ayrica, Akyol ve Karadagli’nin bomba düzenegi hazirlama konusunda uzmanlastiklari da ögrenildi.

Patlayici hazirlarken öldürüldüler

PKK/KCK’li Bahar Akyol ve Nurbahar Karadagli’nin yeri, MIT’in örgüt içindeki ajanlari vasitasiyla tespit edildi. MIT, Akyol ve Karadagli’yi adim adim izlemeye basladi.

Operasyon için en uygun an beklendi. PKK/KCK’li teröristler bomba düzenekleri ile el yapimi patlayici hazirladiklari sirada nokta atisi ile etkisiz hale getirildi.

Farasin Gabar kod adli Bahar Akyol, 2015 yilinda Sirnak Cizre’deki hendek-barikat olaylarinda yer aldi. Olaylarin bitmesi sonrasinda PKK/KCK kirsal kadrolarina katildi.

Örgütün Irak’taki kamplarinda silah egitimi aldi. 2019 yilinda Haftanin’de, 2020’de Hakurk’ta bulundu. Hakurk’ta faaliyet gösterdigi sirada saldiri ve sabotaj alaninda uzmanlasti.

Tijda Jiyan kod Nurbahar Karadagli, 2014 yilinda PKK/KCK saflarina katildi.

Saglik Meslek Lisesi’nde okudugu için örgüt tarafindan kendisinde sözde doktor olarak faydalanildi. Bir süre yarali örgüt mensuplarinin tedavilerini gerçeklestirdi. 2023 yilinda Hakurk kirsalina geçerek burada saldiri ve sabotaj egitimi aldi.
Kaynak: İHA