Manisa Büyüksehir Belediyesinden 10 Tonluk Taral Doldurma Tesisi

Manisa Büyüksehir Belediyesi, kirsal mahallelere kurulan taral doldurma tesisleriyle üreticilerin suya ulasimini kolaylastirmaya devam ediyor. Bu kapsamda Sehzadeler ilçesinin Sancakliuzunçinar Mahallesi’ne yerlestirilen 10 ton kapasiteli Taral Doldurma Tesisi de mahalle halkinin faydalanmasi için hizmete girdi.

Manisa Büyüksehir Belediyesinden 10 Tonluk Taral Doldurma Tesisi
Manisa Büyüksehir Belediyesi Kirsal Hizmetler Dairesi Baskanligi, kentin 17 ilçesinde yasayan üreticilere desteklerini sürdürüyor. Bu kapsamda Sehzadeler ilçesi Sancakliuzunçinar Mahallesi’ne de 10 tonluk taral doldurma tesisi kazandirildi. Taral Doldurma Tesisi ile üreticiler tarimsal faaliyetlerinde ihtiyaç duyduklari suya kolay bir sekilde erisebiliyor. Tesis, özellikle ilaçlama çalismalarinda büyük kolaylik sunuyor.

Üreticiler, ilaçlama yapacaklari zaman ve hayvanlari için suya ihtiyaçlari oldugunda makineleri için gereken suyu, taral doldurma tesisinden ücretsiz olarak doldurabiliyor. Bu bakimdan tesis, ürünlerin saglikli bir sekilde gelismesine büyük katki sagliyor ve ilaçlama süreçlerini hizlandirarak ürün verimliligini arttiriyor.

Sehzadeler ilçesi Sancakliuzunçinar Mahalle Muhtari Servet Coskuner, taral doldurma tesisinin mahallede yasayan üreticiler için güzel bir hizmet oldugunu belirtti.

Coskuner, “Simdi küresel isinmadan dolayi sular da bayagi azaldi. Bazi yüzeysel sular kesildi. Böyle faydali, yararli hizmeti çevre köylerde de gördük. Her kesim bu hizmetten faydalaniyor. Mesela merada keçi agilimiz var, koyun agilimiz var. Taralla ya da su tankeriyle bu depodan su alinarak hayvanlar sulaniyor. Haftada bir depodan kendi tankerleriyle alip götürüyorlar. Hayvanini suluyorlar. Sonra orman yanginlari var. Bagda bahçede ufak tefek yangin da olabilir. Vatandaslarimiz zaten pürdikkat hareket ediyor. Ancak hatayla da olsa basimiza gelebilir. Burada 10 ton hazirda suyumuz var. Öyle bir durumda da kendi tarallarimizla erkenden müdahalede bulunabiliriz. En azindan itfaiye ekipleri gelene kadar zaman kazanmis oluruz. Güzel bir hizmet. Mahallemizde meyvecilik de yapiliyor. Kiraz, üzüm, zeytin, seftali üretiliyor. Bunlara ilaçlama yapiliyor. Önceden 3-5 km su doldurmak için yol gidiyorduk. Simdi elimizin altinda. Örnegin, simdi arkadasimiz zeytinlerine ilaç atacak. Dopadan suyunu doldurup gidecek. Ama tabiiki, mahalle olarak bilinçli sekilde kullaniyoruz. Suyumuz var deyip de israf yapmiyoruz. Mahallemize iyi bir hizmet oldu. Emegi geçenlerden Allah razi olsun” dedi.



“Bu bizim için büyük bir ihtiyaçti”

Mahallede çiftçilik yapan Mustafa Atici da kurulan tesisle ilgili düsüncelerini su sözle dile getirdi: “Bagim var, kirazim var, zeytinim var. Bunlarin hepsi için ilaç makinemi rahatlikla, kolaylikla doldurabiliyorum. Taral yapilmadan önce asagidaki köylerden, petrollerden doldurmaya gidiyorduk. Burada olmasi bizim için büyük bir avantaj oldu. Bu bizim için büyük bir ihtiyaçti. Yapanlar sag olsunlar. Belediye Baskanimizdan, muhtarimizdan, emegi geçen kim varsa hepsinden Allah razi olsun.”

Sancakliuzunçinar Mahallesi’nde çiftçilik yapan Yunus Binici, taral doldurma tesisinden memnun olduklarini dile getirdi. Binici, “Tarimla ugrasiyorum. Kiraz üretimi yapiyorum. Bagimiza bahçemize ilaç atacagimiz zaman su arama derdimiz yok. Bu konuda gerçekten köyümüz adina çok güzel bir hizmet oldu. Böyle bir hizmet her zaman saygiya deger. Taraldan çok memnunuz. Emegi geçen herkese tesekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA