Baskan Künkcü Açiklamasi 'Okul Alisverisinde Yerel Esnafi Tercih Edin, Sehriniz Kazansin'

Aydin Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi (AYESOB) Baskani Muhammet Ali Künkcü, ögrenci velilerine seslenerek yaklasan okul sezonu öncesinde alisverislerini yerel esnaftan yapmalari için çagrida bulundu. Künkcü, “En iyi alisveris, esnaftan alisveris” sloganiyla yerel ekonomiyi desteklemenin önemine dikkat çekerek, “Alisverisi yerel esnaftan yap, sehrin kazansin” dedi.

Baskan Künkcü Açiklamasi 'Okul Alisverisinde Yerel Esnafi Tercih Edin, Sehriniz Kazansin'


Yerel esnafin sehrin sosyal ve ekonomik dokusunun ayrilmaz bir parçasi oldugunu dile getiren Künkcü, “Yerel esnafin kazanmasi, bu sehirde binlerce ailenin yüzünün gülmesi, Aydin’in genel refahinin artmasi demektir. Son dönemde birçok esnafimiz, müsterisizlikten ötürü gün boyu siftah yapamadan kepenk kapatmak zorunda kaliyor. Kazanciyla elektrik, kira ve SGK primlerini dahi ödeyemeyen esnaflarimizin bu sehirde var oldugu unutulmamalidir. Bu esnaflar bizim komsumuz, dostumuz, akrabamiz, onlarin ayakta kalmasi hepimizin sorumlulugudur” ifadelerini kullandi.

Yerel esnafin sundugu ürünlerin hem kalite hem de fiyat açisindan büyük avantajlar tasidigini belirten Künkcü, okul alisverisi yapacak velilere hitaben, “Her bütçeye uygun okul kiyafetleri ve kirtasiye malzemeleri, yerel esnafimiz tarafindan vatandaslarimizin begenisine sunulmaktadir. Büyük alisveris merkezleri ya da internet siteleri yerine, sehrimizin esnafina yönelirsek, harcanan para bu sehirde kalacak ve yerel ekonomiye can suyu olacaktir. Her bir alisveris, esnafimizin biraz daha ayakta kalmasini saglayacak, çocuklarimizin gelecegi için de bu sehre yatirim olarak geri dönecektir” dedi.



"Yerel esnafimiza sahip çikalim"

Son olarak, yerel esnafin desteklenmesiyle Aydin’in ekonomik canliliginin artacagini ve sehrin genel refah seviyesinin yükselecegini belirten Künkcü, tüm velilere yerel esnafa sahip çikma çagrisini yineleyerek, "En iyi alisveris, esnaftan alisveristir. Hep birlikte el ele vererek, zor günleri asabiliriz. Sehrimizin ve insanlarimizin gelecegi için alisverislerinizi yerel esnafimizdan yapin" diye konustu.

Kaynak: İHA