Bakan Yerlikaya Açiklamasi 'Yilin Ilk Yedi Ayinda 7 Milyon Kök Kenevir Alindi'

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, Edirne’de yapilan toplantida uyusturucuyla ilgili yilin ilk 7 ayinda gerçeklestirilen basarili çalismalari anlatti.

Bakan Yerlikaya Açiklamasi 'Yilin Ilk Yedi Ayinda 7 Milyon Kök Kenevir Alindi'
Içisleri Bakani Ali Yerlikaya açiklamasinda Edirne’de 1 Haziran 2023-31 Temmuz 2024 tarihleri arasinda güvenlik güçleri tarafindan gerçeklestirilen bazi operasyon basliklariyla ilgili bilgiler ve verileri paylasti.

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, Edirne’de uyusturucuyla ilgili esrardan kenevire varincaya kadar veriler skalasinin kilogram esasli olanlarinin toplamini 905 kilo oldugunu söyledi.



Bu rakamlarin hepsinin il geneli belirten Bakan Yerlikaya, emniyet, jandarma ve sahil güvenlik ile birlikte yilin ilk 7 ayinda 7 milyon kök kenevirin ele geçirildigini vurguladi.

Edirne’de uyusturucuyla ilgili esrardan, kenevire varincaya kadar narkotik veriler skalasinin kilogram esasli olanlarinin toplamini aldiklarini ve il genelinde bunun 905 kilogram oldugunu söyleyen Bakan Yerlikaya, "380 bin adet yine yilin ilk yedi ayinda 7 milyon kök alindi. 154 imal ve ticaretten tutuklu, 40 adli kontrol, kullanicilik ve diger meselelerle ilgili de tutuklanan sayisinin 14, adli kontrol sayisinin da 4 oldugunu yani 168 tutuklu, 44 toplamda adli kontrol oldugunu söylemek istiyoruz" dedi.

Kaynak: İHA