'Otomotiv Elektrikçisi Temel Egitimi' Sona Erdi

Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ) ile Samsun Otomotiv Yetkili Saticilari Dernegi (SOYS) arasinda imzalanan protokol kapsaminda otomotiv sektörü için teknik personel yetistirmeye yönelik ‘Otomotiv Elektrikçisi Temel Egitimi’ sona erdi.

'Otomotiv Elektrikçisi Temel Egitimi' Sona Erdi
OMÜ Rektörlügünde egitimin geri dönüslerini incelemek amaciyla Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal ve SOYS Dernek Baskani Mehmet Akif Koçak baskanliginda brifing toplantisi düzenlendi.

Sektörün ihtiyaçlarina yönelik fikirlerin paylasildigi toplanti sonunda ilerleyen zamanlarda düzenlenecek egitimlerde kursu veren egitimcilerinin egitilmesi ve Türk Standartlari Enstitüsü (TSE) tarafindan da kursiyerlerin sertifikalastirilmasi kararlastirildi.

“Otomotiv sektöründe nitelikli teknik eleman ihtiyacini karsilamak üzere önemli bir adim atildi”

Toplantida konusan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, egitimlerle Samsun’da otomotiv sektöründe nitelikli teknik eleman ihtiyacini karsilamak üzere önemli bir adim atildigini ifade ederek, “Üniversite-sanayi is birligi sayesinde verilen egitimlerle, yeni gelisen teknolojileri en verimli sekilde kullanmayi amaçliyoruz. Türkiye’deki ve dünyadaki elektrikli araçlarla ilgili sektördeki gelismeler dikkate alinarak SOYS ile yapilan bir protokol çerçevesinde, sektördeki nitelikli isgücü ihtiyacini karsilamak üzere yeni egitimler düzenlemek istiyoruz. Daha önce imzaladigimiz protokol kapsaminda akademide üretilen bilgi ve becerilerle sektördeki ihtiyaçlar arasinda bir denge saglamak için yeni egitim programlari düzenleyecegiz. Dolayisiyla katilimcilarin sektörde pratik deneyim kazanmasi ve sektörle birlikte çalismasi önem arz ediyor. Ayrica verdigimiz egitimlerin TSE standartlarini karsilamasini da istiyoruz. Baslangiç olarak egitmenin egitilmesi noktasinda destege ihtiyacimiz var. Ihtiyaç duyulan egitimin formu belirlenip TSE-Üniversite is birligi ile sertifika programi yapilabilir” dedi.



“Elektrikli araçlara nasil müdahale edilmesi gerektigine iliskin raporlar hazirlanmali”

Yesilyurt Demir Çelik MYO Müdürü Prof. Dr. Kemal Yildizli da “Sahadaki ögrencilerin karsilastiklari elektrikli araçlarla ilgili çikan arazlilarin bakimi ve hasarlarin giderilmesiyle ilgili nasil müdahale edilmesi gerektigine iliskin raporlarin hazirlanmasi gerektigi” vurgusunda bulundu.

TOYOTA egitmenlerinin de katildigi toplantida Samsun Sanayi ve Teknoloji Il Müdürü Selahattin Altunsoy, Samsun Merkez OSB Müdürü Hakan Tütüncüoglu, Samulas Rayli Sistem Ulasim Isletmesi Genel Müdürü Fatih Arli, OMÜ Yesilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kemal Yildizli, Samsun Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Mevlüt Gürbüz, OMÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Doç. Dr. Kemal Özcan ile Üniversite Sanayi Is Birligi uzmani Yaman Seker, Kosifler Oto Sirket Müdürü Ugur Sakiroglu, Mengerler Ticaret Türk A.S. Samsun Subesi Karadeniz Motorlu’nun Genel Müdürü Özkan Demir, Birmot Samsun Sube Müdürü ve Otokoç Samsun Sube Müdürü Ömer Karli, Erçal Otomotiv Yedek Parça ve Servis Müdürü Ziya Kalafat, yetkili servis müdürleri ve Yesilyurt Demir Çelik MYO Motorlu Araçlar ve Ulastirma Bölümü Otomotiv Teknolojisi Programi ögretim elemanlari ve kursiyerler hazir bulundu.
Kaynak: İHA