GAÜN 100. Yil Onkoloji Hastanesi Ve Radyoterapi Merkezi Açildi
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) 100. Yil Onkoloji Hastanesi ve Radyoterapi Merkezi, düzenlenen törenle açildi.

Açilis töreninde konusan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydin, hastanenin bölgedeki saglik hizmetlerine saglayacagi katkilari ve onkoloji alaninda son teknolojilerin önemini vurguladi. Hastane hakkinda bilgi veren Rektör Özaydin, “Dünyada istatistikler, kanserin ölüm nedenleri arasinda ilk üçte yer aldigini gösteriyor. Buradan 8 kilometre uzakliktaki kanser hastanemiz eski teknolojisi nedeniyle islevsiz hale gelmisti. Bu sorunu çözmek için hastaneye Tomoterapi teknolojisi getirdik. Bu teknoloji hastanenin alt katinda hizmet vermeye basladi.
Hizmet alim sözlesmesiyle bu yatirimi gerçeklestirdik ve bütçeye ek bir yük getirmedik. Depo olarak kullanilan bir binayi dönüstürerek yeni bir hastane yapma planimiz devletimiz tarafindan olumlu karsilandi. Bu dönüsümü düsük bir maliyetle gerçeklestirdik ve burayi modern bir hastaneye dönüstürdük” dedi.
“Ekibimiz son derece yetkin”
Hastanenin yalnizca Gaziantep’te yasayan kanser hastalarina degil çevre illerden gelen tüm kanser hastalarina hizmet verecegini belirten Prof. Dr. Özaydin, "Allah kimseyi kanserle karsi karsiya birakmasin. Ancak böyle bir durumda doktorlarimiz burada ve ekibimiz son derece yetkin. Bu projeyi gerçeklestiren takim arkadaslarimiza huzurunuzda tesekkür ediyorum. Bu basariyi tek basimiza elde etmedik; arkamizda güçlü bir saglik ordusu var" ifadelerini kullandi.
“Saglik kampüsü olusturduk”
Prof. Dr. Özaydin, saglik alaninda yaptiklari çalismalardan da bahsederek, “Göreve basladigimiz 2020 yilinda üniversitemizde sadece arastirma hastanesi mevcuttu. Bugün, üçüncü hastanemizin hizmete alim törenini gerçeklestiriyoruz. Yeni açilan Çocuk Hastanemizin fikir çikis noktasi Rektör Yardimcimiz Prof. Dr. Ayse Balat’tir ve hastane Cumhurbaskanimiz tarafindan açildi. Çocuk hastaliklari konusunda kapsamli hizmetler sunmaktayiz. Ikinci olarak, kullanilmayan bir binayi Böbrek Nakil Hastanesi’ne dönüstürdük. Bu yatirimi devletimizden herhangi bir finansal destek almadan vakif araciligiyla gerçeklestirdik. Ekonomik zorluklarla karsilastik ancak Eruslu ailesinin katkilariyla modern ve lüks bir hastane insa ettik. Su ana kadar 100’e yakin böbrek nakli basariyla tamamlandi. Dördüncü hastanemiz olan Acil Yanik ve Travma Hastanesini ise yil sonunda veya 2025’in ilk aylarinda hizmete açacagiz. 120 yatak kapasiteli bu hastane, Türkiye’de bir ilki temsil edecek ve model niteliginde olacak. Gaziantep’te bes hastaneyi bir araya getirerek bu bölgeyi saglik kampüsü olarak yapilandirdik. Cumhuriyetimizin 100. yilini temel alarak bu kampüsü ‘Saglik Kampüsü’ olarak adlandirdik. Açilisini Cumhurbaskanimizin yapmasini umuyoruz ve kendisini buraya davet ediyoruz” ifadelerine yer verdi.
Gaziantep Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Zehra Ünal ise yaptigi konusmada büyük bir emek sonucu bu islerin ortaya çiktigini belirterek, "Saglik her seyden önemlidir. Bu projede büyük bir emek harcandi. Yeni hastanemizin ülkemize ve Gaziantep’e hayirli olmasini diliyorum" ifadelerini kullandi.
Gaziantep Üniversitesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dali Baskani Dr. Ögr. Üyesi Abdurahman Kuzhan ise hastane hakkinda bilgiler vererek, “Hastanemiz birkaç aydir hasta kabulüne basladi.
Önceden Kizilhisar mevkiinde bulunmaktaydi. Hasta gelis gidisleri sikintili oldugu için rektörümüz sag olsun, burayi onkoloji hastanesi olarak çevirdi. Elimizdeki radyoterapi cihazlarinin özelliginden bahsedecek olursak tomoterapi ailesi olarak bilinen yeni nesil bir cihaz. Bu en teknolojik olarak gelistirilmis Radixact(tomoterapi) olarak anilmakta. Elimizde bulunan cihaz bu. Bu cihazla tümöre yüksek doz verirken tümör etrafindaki saglikli dokulari daha iyi koruyabilmekteyiz. Ayni zamanda Stereotaktik Vücut Radyoterapisi yapabilmekteyiz. Diger radyoterapi cihazlarindan farkli olarak elimizdeki cihazla tek bir tedavi sirasinda bas ve omurilik tümörlerini tek bir seansinda tedavi edebilmekteyiz. Ayrica hastanin birden farkli bölgesinde tümör varsa tedavi edebilme olanagina sahibiz” diye konustu.
GAÜN 100. Yil Onkoloji Hastanesi, 5 bin 500 metrekarelik alana sahip olup, dört kattan olusuyor. Bodrum katinda Radyoterapi Merkezi yer alirken, zemin katta 50 kisilik kemoterapi koltugu ve 5 kisilik özel kemoterapi koltuguyla donatilmis Günübirlik Kemoterapi Merkezi bulunuyor. Birinci ve ikinci katlarda ise klinikler yer aliyor. Birinci katta 8 adet iki kisilik, 6 adet tek kisilik oda ve 8 kisilik palyatif bakim ünitesi, ikinci katta ise 8 adet iki kisilik ve 6 adet tek kisilik hasta odasi bulunuyor.