Türkiye'den Giden Tirdaki 10 Tabanca Bulgar Gümrügüne Takildi

Edirne’de bulunan Hamzabeyli sinir kapisindan çikis yaparak Almanya’ya gitmekte olan bir tirin içerisinde 10 adet kaçak tabanca yakalandi.

Türkiye'den Giden Tirdaki 10 Tabanca Bulgar Gümrügüne Takildi
Türk vatandasi , H.Y sürücülügünü yaptigi araç Türkiye’den Almanya’ya transit olarak mal tasidigina dair düzenli belgeler sundu. Sürücü araç içerisinde baska bir sey olmadigini açikladi.

beyan etmek "Risk analizi" yöntemine göre gümrük memurlari, özel X-isini ekipmani da dahil olmak üzere detayi bir inceleme için araç seçildi. Tirin kabinindeki yatagin alt kisminda gida malzemelerinin bulundugu bir buzdolabinda kaçak silahlarin bulundugu sirt çantasi tespit ettiler. Sirt çantasinda 10 adet tabanca, siyah posetlere sarilmis vaziyette bulundu.

Yambol Bölge Savciligi’nin gözetiminde sorusturma yapan bir gümrük müfettisi tarafindan yürütülen bir ön durusma baslatildi. 48 yasindaki H.Y, yaptiklarindan dolayi üzgün oldugunu söyledi.

Savunmasi, sürücünün sabika kaydinin temiz olmasi ve sorusturmacilarla isbirligi yapmasi nedeniyle daha hafif bir ceza talep etti. Yambol Bölge Savciligi, Türk vatandasi H.Y. hakkinda "gözaltinda tutukluluk" tedbiri alinmasi talebini mahkemeye sundugu, silahlarla ilgili incelemenin sürdügü ögrenildi.
Kaynak: İHA