TIKA'dan, Filipinler'deki 900 Hastaya Ilaç Ve 100 Engelli Bireye Tekerlekli Sandalye Temini

Türk Isbirligi ve Koordinasyon Ajansi Baskanligi (TIKA), Filipinler’de yaygin olan hipertansiyon ve seker hastaligi tedavisi gören ihtiyaç sahibi 900 hasta için ilaç, 100 engelli birey için ise tekerlekli sandalye temin etti.

TIKA'dan, Filipinler'deki 900 Hastaya Ilaç Ve 100 Engelli Bireye Tekerlekli Sandalye Temini
TIKA’dan yapilan yazili açiklamaya göre, TIKA ve Marikina Sehri Belediyesi is birliginde gerçeklestirilen proje kapsaminda, Filipinler’de yaygin olan hipertansiyon ve seker hastaligi tedavisi gören ihtiyaç sahibi 900 hasta için ilaç, 100 engelli birey için ise tekerlekli sandalye temin edildi. Dagitim törenine Manila Büyükelçisi Niyazi Evren Akyol, TIKA Manila Koordinatörü Ibrahim Katirci, Marikina Belediye Baskan Yardimcisi Marion Andres, Marikina sehri temsilcileri, Marikina Saglik Merkezi personeli ve bölge halki katildi.

Törende konusan Büyükelçi Akyol, Türkiye ile Filipinler arasindaki diplomatik iliskilerin 75’inci yilinin kutlandigini ve Türkiye’nin bu desteginin iki ülke arasindaki baglari güçlendirdigini vurguladi.

TIKA Manila Koordinatörü Katirci yaptigi konusmada, TIKA’nin Filipinler’de saglik sektörünü öncelikli alanlardan biri olarak gördügünü ve Filipin halkinin kaliteli saglik hizmetlerine erisimini artirmak için projeler yürütmeye devam edeceklerini söyledi.

Marikina Belediye Baskan Yardimcisi Andres ise TIKA ile is birligi yapmaktan duydugu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye’nin yoksul bölge halkina sagladigi destek için tesekkür etti.
Kaynak: İHA