Hacilar; Türk Dagciliginin Ilk Zirve Etkinliklerine Ev Sahipligi Yapti

Türk Dagciliginin baslangici kabul edilen ve 100 yil önce yapilan Erciyes Dagi tirmanisinin anildigi etkinliklere Hacilar belediyesi ev sahipligi yapti. Türkiye Dagcilik Federasyonu Baskani Prof. Dr. Ersan Basar ve ekibinin yer aldigi faaliyetlere katilan Hacilar Belediye Baskani Bilal Özdogan, ‘Erciyes Dagi’na tirmanis rotasinda ilçemiz dagcilarin ugrak yeri olmustur’ dedi.

Hacilar; Türk Dagciliginin Ilk Zirve Etkinliklerine Ev Sahipligi Yapti
Türk dagciliginin baslangici kabul edilen, Kurtulus Savasi Kahramani Albay Cemil Cahit Toydemir ve 8 askeri ile Erciyes Dagi’na yapilan ilk zirve tirmanisinin 100. yildönümü, Hacilar ilçesinde Türkiye Dagcilik Federasyonu tarafindan "Zirvelerde 100 Yil: Ilk Tirmanisin Hikayesi - Erciyes Dagi Tirmanisi" etkinligi ile kutlandi.

Tirmanis öncesinde Hacilar Cumhuriyet Meydani’nda çelenk birakma ve açilis töreni düzenlendi.

Törene, Hacilar Belediye Baskani Bilal Özdogan, Türkiye Dagcilik Federasyonu Baskani Prof. Dr. Ersan Basar, Ilçe Gençlik ve Spor Müdürü Fatih Yilmaz ile Türkiye’nin dört bir yanindan gelen profesyonel dagcilar katildi.

Baskan Özdogan, törende yaptigi konusmada, Türkiye’nin her yerinden gelen dagcilari ilçelerinde agirlamaktan mutluluk duyduklarini belirterek, "Erciyes Dagi’na tirmanis rotasinda ilçemiz dagcilarin ugrak yeri olmustur. Ilçemizin de dagcilik noktasinda federasyon nezdinde bilinen bir gücü olmasi ve dagciligin ilçemizde gelismesi adina destekledigimiz kulübümüzün olmasi bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. Böyle anlamli bir zirve yürüyüsünün ilçemizde taçlandirilmasindan dolayi federasyon baskanimiza tesekkür ediyorum," dedi.

Ayrica Baskan Özdogan, dagcilik merakini dile getirerek, "Sizin çikacaginiz rotadan ben de çikarak zirveyi tadanlardan biriyim. Dagciligin bir kültür ve disiplin gerektirdiginin bilincindeyim. Hacilar Belediyesi olarak her zaman sporun ve sporcunun yaninda olmaya devam edecegiz," ifadelerini kullandi.

Türkiye Dagcilik Federasyonu Baskani Prof. Dr. Ersan Basar ise konusmasinda, "Bugün Hacilar ilçesi, Türk dagciliginin 100. yilini kutladigimiz önemli bir törene ev sahipligi yapiyor. 100 yil önce eksik malzemelerle ve o günün sartlarinda çok daha büyük zorluklarla Erciyes Dagi’na çikan kahramanlarimizi yâd edecegiz. Türk dagciliginin geldigi noktayi hep birlikte görecegiz," dedi.

Törenin ardindan, zirve yapacak dagcilar, Hacilar Sehit Polis Ahmet Cihan Kilci Kültür Merkezi’nde zirve öncesi egitim aldi. 28 Agustos 2024 tarihinde saat 10.00’da, Türkiye’nin dört bir yanindan gelen 70 kisilik ekip, Erciyes Dagi zirvesine basariyla ulasti.

Bu anlamli etkinlik, Türk dagciliginin tarihine bir kez daha isik tutarken, Hacilar ilçesinin dagcilik ve doga sporlarindaki önemini de vurguladi.
Kaynak: İHA