Büyüksehir, Bisiklet Sehri Konya'da Bisiklet Yollarina Bakim Ve Boya Çalismalari Yapiyor

Konya Büyüksehir Belediyesi, 635 kilometre bisiklet yoluyla Türkiye’de açik ara önde olan Konya’da bisiklet yollarinda bakim ve boya çalismasi gerçeklestiriyor.

Büyüksehir, Bisiklet Sehri Konya'da Bisiklet Yollarina Bakim Ve Boya Çalismalari Yapiyor
Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, Konya’nin bisiklet sehri olmasinin, sadece ulasim alaninda degil, saglik, çevre ve sürdürülebilirlik alanlarinda da büyük önem tasidigini belirtti.

Konya’nin 635 kilometre bisiklet yoluyla Türkiye’nin en uzun bisiklet yolu agina sahip sehri oldugunu ve örnek projelerle bisiklet kullanimini özendirdiklerini hatirlatan Baskan Altay, sürekli kullanilan bisiklet yollarinda ihtiyaç oldukça bakim çalismasi gerçeklestirdiklerini ifade etti.

Baskan Altay, konuyla ilgili sunlari söyledi: “Bisiklet yollari yenilenen muhtelif güzergahlarda bakim ve boyama çalismalari gerçeklestiriyoruz. Büyüksehir Belediyesi olarak bisikletin sehirde ulasim amaciyla kullanilmasi için ciddi bir çaba sarf ediyoruz. Bisiklet Master Planimiz, bisiklet tramvayimiz, belediye otoparklarinda bisiklet alanlarimiz, bisikletli yaya köprülerimiz ve bisiklet tamir araci Bisbulans gibi örnek hizmetlerle bisikletin aktif kullanilmasini arzu ediyoruz. Bu hedef çerçevede hep birlikte çalisarak, Konya’mizi daha yasanabilir ve saglikli bir sehir yapmayi hedefliyoruz.”

Konya Büyüksehir Belediyesi’nin bisiklet yollarinda yaptigi çalismalar kapsaminda beyaz serit çizgisi, bisiklet figürü ve kavsak geçisleri için mavi çift kompenant bisiklet yolu zemin kaplama uygulamalari yapiliyor. Çalismalar vesilesiyle bisiklet yollarinin yatay isaretlemelerindeki eksikler giderilerek hem bisiklet kullanicilarinin güvenligi artiriliyor hem de farkindalik olusturuluyor. Konya Büyüksehir Belediyesi, son dönemde yapimi tamamlanan Necmettin Erbakan, Küçük Aymanas, Tas Camisi Uzunharmanlar ve Alparslan Türkes caddelerinde olusturulan bisiklet yollarinda ve tadilat çalismalarinin ardindan bisiklet yollari yenilenen muhtelif güzergahlarda bakim ve boyama çalismalarini da tamamladi.
Kaynak: İHA