5 Kisinin Hayatini Kaybettigi Tir Faciasinda Genç Kizin Bagislanan Organlari 5 Kisiye Umut Oldu

Samsun’un Kavak ilçesinde tirin biçtigi kazada ölü sayisi 5’e çikarken, tedavi altindaki hastanede beyin ölümü gerçeklesen 18 yasindaki genç kizin bagislanan organlari 5 hastaya umut oldu.

5 Kisinin Hayatini Kaybettigi Tir Faciasinda Genç Kizin Bagislanan Organlari 5 Kisiye Umut Oldu
Kaza, Samsun’un Kavak ilçesi Samsun Ankara karayolu 32. kilometresi Tekke mevkisinde 25 Agustos günü saat 09.30 siralarinda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ihsan A. idaresindeki PT 006 RA çekici plakali ve BB 942 U dorse Gürcistan plakali tir, Kavak istikametinden Samsun istikametine seyrederken saganak yagis dolayisiyla kaygan zeminde maddi hasarli kaza geçiren ve o sirada araç disinda bulunan yolculara, ayrica park halindeki 01 AHM 024 ve 19 ACT 522 plakali otomobillere çarpti. Çarpmanin etkisiyle yoldan çikan tir 01 AHM 024 plakali otomobili dorsesinin altina alip yol kenarina savurdu. Kazada Recep Yalçin, Makbule Yalçin ve Beyhan Arslan yol kenarina savrularak olay yerinde hayatini kaybetti. Kazada, Esmanur Arslan (18), kardesi Metehan Arslan (8), Berinay Altinci (36), Mehmet Aldemir (44), Sevil Aldemir (45) ve Yasemin Altinci (36) ise yaralandi. Yaralilar, ambulanslarla hastanelere kaldirilarak tedavi altina alindi. Agir yaralanan 8 yasindaki Metehan Arslan saat 17.30 siralarinda Samsun Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde hayatini kaybederken, ayni hastanede tedavi altinda bulunan 18 yasindaki ablasi Esmanur Arslan’in ise kazadan 2 gün sonra beyin ölüm gerçeklesti. Kazada, esini, oglunu ve kizini kaybeden Yasar Arslan, Esmanur Arslan’in organlarini bagislama karari aldi.

Bugün Samsun Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde yapilan ameliyatla alinan

sol böbrek Erzurum’a, sag böbrek Ankara’ya ve 2 kornea ile karaciger ise organ bekleyen hastalara nakil için Samsun Ondokuz Mayis Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesi’ne gönderildi. Amca Ayhan Arslan, hala Ferdiye Çamoglu ve eniste Satilmis Hatun organ kutusu yaninda son kez fotograf çektirdiler.

Samsun Egitim ve Arastirma Hastanesi Organ Koordinatörü Recep Erik, "18 yasinda kiz çocugu. Trafik kazasinda yaralanip hastanemiz acil servisine basvurdu. Beyin ölümü gerçeklesince ailesi organ bagisinda bulundu. 2 böbrek, kornea ve karacigeri yolladik. Aileye çok tesekkür ediyoruz. Hastane adina da bassagligi diliyoruz" dedi.

Amca Ayhan Arslan, 5 cenazeleri oldugunu ifade ederek, "Kizimizin organlari baska bir aileyi sevindirecekse ne mutlu bize" diye konustu.

Eniste Satilmis Hatun ise, "Insallah baska insanlara ümit veririz. Kizimizi kaybettik. Insallah gelecek nesiller için faydali olur" seklinde konustu.

Hala Ferdiye Çamoglu, Esmanur’un hemsirelik veya tibbi sekreter olmak için üniversiteye hazirlandigini söyledi.



Kazada hayatini kaybeden ailenin Çorum’dan hafta sonu diye Samsun’a gezmek için yola çiktiklari ögrenildi.
Kaynak: İHA