Otomatik Ray Yaglama Sistemi Gelistirildi, Yüzde 70 Tasarruf Saglandi

Samsun Büyüksehir Belediyesi’ne ait SAMULAS kendi imkanlariyla otomatik ray yaglama sistemi gelistirdi. Günes enerji paneli ile çalisan sistemle yüzde 70 tasarruf tasarruf saglandi.

Otomatik Ray Yaglama Sistemi Gelistirildi, Yüzde 70 Tasarruf Saglandi
Seyir halinde sürtünmeden dolayi kaynaklanabilecek asinmayi engellemek için uzun yillardir manuel olarak yapilan ray yaglama sistemi artik otomatik olarak gerçeklestirilecek. Sistem SAMULAS’ta görevli mühendisler ve teknikerler tarafindan gelistirildi. 2 ay boyunca yapilan çalismayla ortaya çikan sistem satin almaya oranla yüzde 70 tasarruf sagladi. 20 noktada uygulanacak sistem kurulum maliyetinin yani sira is gücü noktasinda da tasarruf saglayacak.

Günes enerjisi ile çalisacak

Sistemin çalismasi için gerekli olan elektrik günes enerjisiyle saglanacak. Günes enerji sisteminin kullanilmasi ile maliyetlerde de tasarruf saglanmis olacak. Yapilan çalismayla ilgili bilgi veren Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Halit Dogan, “Daha ileri Samsun hedefiyle her alanda çalismalarimizi sürdürüyoruz. Hemsehrilerimizin güvenli, konforlu ve hizli bir ulasimdan faydalanmalari önceliklerimiz arasinda yer aliyor. Bu kapsamda belirlenen ihtiyaçlar dogrultusunda ekiplerimiz harekete geçerek önemli bir çalisma gerçeklestirdiler. Disardan satin almaya kiyasla yüzde 70 daha az maliyetle otomatik ray yaglama sistemi gelistirdiler. Bugüne kadar bu islem manüel olarak yapiliyordu. Ama kendi mühendis ve teknisyenlerimizin emegi ile bu islem artik otomatik olarak gerçeklestirilecek. Bizim hedefimiz sehrimizdeki ulasimin daha da verimli hale gelmesi ve hemsehrilerimize daha güvenli, konforlu ve kaliteli bir ulasim hizmeti sunmak. Bunu yaparken de imkanlarimizi verimli kullanmak. Tüm çalisma arkadaslarimizla birlikte Samsun’umuzu örnek bir sehir haline getirme vizyonuyla hareket etmeyi sürdürüyoruz” dedi.

Kaynak: İHA