Konyaalti'nda Çocuklar Spor Yaparak Hayati Ögreniyor

Konyaalti Belediyesi Yaz Kurslari’nda futbol egitimi alan 7-10 yas arasindaki çocuklar, hem futbol oynayarak saglikli yasama adim atiyor hem de antrenörlerinin her hafta verdigi yataklarini toplama, kitap okuma gibi yasama dair ödevleri hayata geçirerek sorumluluk sahibi bireylere dönüsüyor.

Konyaalti'nda Çocuklar Spor Yaparak Hayati Ögreniyor
Konyaalti’ni sporun baskenti yapma ve çocuklari küçük yastan itibaren sporla tanistirmayi hedefleyen Konyaalti Belediyesi, bu hedef dogrultusunda çalismalarini sürdürüyor. Konyaalti Belediyesi Yaz Kurslari kapsaminda düzenlenen futbol kurslarina katilan 7-10 yas arasindaki çocuklar, sadece futbol ögrenmekle kalmiyor, ayni zamanda futbol antrenörlerinin verdigi yasama dair ödevleri de yerine getirerek sorumluluk sahibi bireylere dönüsüyor. Ekran bagimliligi sorunuyla karsi karsiya kalan çocuklar, kurslar sayesinde sosyalleserek ekranlardan biraz daha uzaklasmis oluyor.

Ödevini yapana uzun maç ödülü

Ögrencileri küçük yasta sporla tanistirarak saglikli bir yasama adim atmalarina yardimci olduklarini söyleyen Konyaalti Belediyesi Futbol Antrenörü Murat Çiçek, çocuklara ayni zamanda yasama dair ödevler vererek, onlarin sorumluluk sahibi bireylere dönüsmelerini de istediklerini söyledi.

Ödevlerin her hafta degistigini ve ödev yapana en uzun maç oynama ödülü verdiklerini ifade eden Çiçek, “Çocuklara yataklarini düzenli toplama, kendi bulasiklarini yikama, kitap okuma, Gençlik Marsi’ni ezberleme gibi ödevler verdim. Çocuklarimiz hepsini istekli bir sekilde yerine getirdi. Çocuklar bu sayede sosyal hayata da daha iyi adapte oluyor. Ailelerden de iyi geri dönüsler aliyoruz” dedi.



“Torumun beni bile motive ediyor”

Kurslara torununu getiren Hüseyin Gence, “Bir dede olarak torunumu futbol kursuna getiriyorum. Hem torunumda hem de diger çocuklarda sorumluluk duygusu olustugunu görüyorum. Sabahlari geç kalkan birisiyim. Ama gelme azmiyle beni bile yataktan kaldiriyor. Çok istekli. Bu tip etkinliklerin amaci da budur zaten. Oynar oynamaz, basarili olur olmaz ama katilimci olmasi önemlidir. Bu tip etkinlikler temelde disiplin duygusu gelistiriyor. Belediyelerin bu etkinlikleri artirmasi lazim. Belediyemize ve baskanimiza çok tesekkür ediyoruz” diye konustu.

Kursa torununu getirdigini anlatan Hülya Karabiber ise sunlari söyledi:

“Yagiz’in babannesiyim. Torunumun sporla birlikte hayatin içine dahil oldugunu görüyorum. Telefondan ve tabletten artik daha uzak durmaya basladi.

Hocamiz her hafta ödev veriyor. Mesela kitap okuma ödevi verdi. Bu sayede iki tane kitap bitirdi. Biz söylesek de hocalari kadar etkili olmuyor. Çünkü sonunda uzun maç var.”

Sorumluluk almayi ögrendi

Oglunu futbol kurslarina getirdigini anlatan Deniz Altinordu, “Okulda arkadaslariyla futbol oynuyordu. Kurslara katilmayi kendisi istedi. Koçlari onlara yasama dair ödevler veriyor. Burada bu ödevler sayesinde kendi sorumluluklarini almayi ögreniyorlar. Hocasi yatagini topla demisti simdi topluyor, bulasiklarini kaldiriyor. Bilgisayardan da epey uzaklasti” dedi.

Kaynak: İHA