Hirsizlarin Motorunu Çaldiklari Hatira Araci Kendi De Çalinmasin Diye Konteynerin Üzerine Koydular

Hatay’in Antakya ilçesinde 10 yil önce ölen Mahmut Gece’nin arabasini hatira oldugu için satmayan ve is yerinin önünde bekleten aile, motoru hirsizlar tarafindan çalinan araci hirsizlardan koruyabilmek için is yerinin önünde bulunan konteynerin üzerine koydurdular. Konteyner üzerinde duran araç görenlerin de dikkatini çekiyor.

Hirsizlarin Motorunu Çaldiklari Hatira Araci Kendi De Çalinmasin Diye Konteynerin Üzerine Koydular
Antakya ilçesinde yasayan 63 yasindaki Mahmut Gece isimli vatandas, yaklasik 10 yil önce hayatini kaybetti. Gece’nin kullandigi otomobil ise ailesine hatira olarak kaldi. Araci satmayan ve hatirasini yasatmak isteyen aile otomobili yillarca Küçük Sanayi Sitesi’ndeki isletmenin önünde bekletti. Hirsizlarin hedefi olan park halindeki otomobilin motorunun çalinmasi üzerine harekete geçen aile aracin da çalinmamasi için farkli bir yola basvurdu. Ersin Gece, otomobili hirsizlardan korumak için isletmenin önünde bulunan konteynerin üzerine vinçle otomobili koydurdu. Konteynerin üzerinde 1 yildir duran otomobil, vatandaslarin ilgisini çekerken adres tarifinde de kolaylik saglaniyor. Aile tarafindan hirsizlardan korumak için konteynerin üzerinde yerlestirilen otomobilin motoru bulunana kadar orada kalmaya devam edecegi belirtildi.

“Dedemin hatirasina arabayi oraya koyduk ve güzel görünüyor”

Konteynerin üzerindeki otomobilin dedesinin hatirasi oldugunu ifade eden Mehmet Fikret Sincik, “Arkamizdaki araba benim dedemin arabasiydi. Dedem 10 yil önce vefat etmisti. Araba sürekli burada duruyordu ve motoru çalinmisti. Dedemin hatirasina arabayi oraya koyduk. Güzel görünüyor. Araba çok ilgi görüyor. Adres için konum istiyorlar. Konteynerin üzerindeki kirmizi araba deyince herkes biliyor. Kirmizi araba sayesinde burayi biliyorlar. Çok uzun zamandir araba orada duruyor” dedi.



“Arkamizdaki gördügünüz bu araci, hirsizlardan korunmak amaciyla oraya çikarttik”

Otomobili hirsizlardan korunmak için konteynerin üzerine koydugunu belirten Ersin Gece, “Arkamizdaki gördügünüz bu araci, hirsizlardan korunmak amaciyla oraya çikarttik. Hirsizlara karsi çözüm olsun istedik. Hirsizlar arabanin içinde çalinacak bir sey birakmadilar. Bu araba yaklasik 1 yildir orada duruyor. Arabanin motorunu ve içindeki malzemelerini çalmislar. Su anda kullanilmiyor. Çünkü kullanilacak vaziyette degil. Arabanin motorunu buldugumuz zaman komple indirecegiz. Arabayi merak eden var. Adres konusunda konteynerin üzerinde araç var oraya gelin diyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA