Umut Yilmaz, Bir Sözünü Daha Yerine Getirdi

Sehitkâmil Belediye Baskani Umut Yilmaz, seçim öncesi verdigi bir sözü daha yerine getirdi. Yilmaz’in vaat ettigi kreslerden ilki Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanim’in ismi verilerek CHP Genel Baskani Özgür Özel’in katilimiyla düzenlenen törenle açildi.

Umut Yilmaz, Bir Sözünü Daha Yerine Getirdi
Sehitkamil Belediye Baskani Umut Yilmaz, henüz 100 günü astigi görevinde hizmet halkasina bir yenisini daha ekledi. Yilmaz’in, seçim sürecinde sözünü verdigi kreslerden ilki düzenlenen törenle hizmete basladi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesinin ismi verilen kres, Zübeyde Ana ismiyle Gaziantep’e hizmet edecek. Kres için düzenlenen açilis törenine CHP Lideri Özgür Özel’in yani sira milletvekilleri, CHP yöneticileri, meclis üyeleri ile çok sayida vatandas katildi.



Gaziantep’te ihtiyaci olan herkese açik

Yilmaz, açilista yaptigi konusmada kresin bir ilk olma özelligi tasidigini söyledi.

30 yillik tarihinde Sehitkamil Belediyesi tarihinde daha önce kres açilmadigini belirten Yilmaz, “Burasi Sehitkamil Belediyesi tarafindan kurulan ilk kres. Ismini de Zübeyde Ana olarak belirledik. Biz Genel Baskanimizin ismini çok istemistik ama kendisi mütevazilik etti, istemiyorum dedi.

Biz burada kimsenin çocuguna öncelik tanimak istemiyoruz. Biz Cumhuriyet Halk Partililerin çocuklari için bu kresi açmadik. Sehitkamil’in kresi Gaziantep’te ihtiyaci olan herkese açiktir” dedi.



“Zübeyde Ana ismi çok güzel olmus”

CHP Genel Baskani Özgür Özel de en keyifle yaptigi islerin kres ve yurt açmak oldugunu ile getirdi. Özel, kreslerin hem çocuklarin okul öncesindeki egitimleri, hayata yetistirilmeleri açisindan çok önemli egitim yuvalari oldugunu ifade ederek, “Hem de annelerinin sosyal hayata katilmalari açisindan ve is hayatina katilmalari açisindan yani kadinin özgür bir birey olmasi açisindan çok önemli bir yer. Önceki Genel Baskanimiz da bu konuda çok gayret gösterdi. Ben de ayni yaklasimi sürdürüyorum ve kadinlarin sosyal hayatta ve is hayatinda hak ettikleri yere gelebilmeleri ve çocuklarinin iyi egitim alabilmeleri için kres önemli. Bana ‘Ilk krese sizin isminizi verelim’ dediler ama ben dogru olanin bu olmadigini krese yakisir bir isim olmasi gerektigini söyledim. Bu isimden de çok memnunuz. Zübeyde Ana, hepimizin annesi. Eger o Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü dogurmasaydi, hayata getirmeseydi, yetistirmeseydi bugün hiçbirimiz olmazdi. Burada bir Fransiz lider konusuyor olurdu” seklinde konustu.



“Umut Yilmaz, çok önemli isler yapiyor”

Konusmasinda Sehitkamil Belediye Baskani Umut Yilmaz’in projelerine de deginen Özel, çok önemli isler basardigini belirterek, “Umut, bizim çok güvendigimiz, sevdigimiz kardesimiz, siyaset arkadasimizdir. Çok büyük bir basariyla bu ilçeyi kazandi. O günden bugüne yaptigi isleri dikkatle takip ediyoruz. Çok önemli isler yapiyor. Geçtigimiz günlerde gördüm. Bir Dondurma Karavani Sehitkamil’de geziyor ve çocuklara dondurma dagitiyor. Bugüne kadar çok özgün projeler gördük ama bunu yazin sicaginda çocuklarin yüzündeki o gülümsemeyi görünce çok memnun olmustum. Kendisini, yardimcilarini kendisine destek veren, katki saglayan belediye meclis grubumuzu hangi partiden seçilirse seçilsin belediye meclis üyelerimizi bir kez daha kutluyorum. Basarilar diliyorum. Bundan sonra da böyle güzel projelerin açilisini yapmak için sikça Sehitkamil’e gelmek istiyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA