Büyüksehirin Serasinda Üretim Devam Ediyor

Manisa Büyüksehir Belediyesi’nin Karaoglanli Mahallesi’nde yer alan serasinda inceleme yapildi. Manisa Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Pinar Mine Hacialibeyoglu, Kent Estetigi Dairesi Baskani Müge Kugu ile birlikte yaptigi incelemede, tesisin isleyisi ve üretim süreci hakkinda bilgi aldi.

Büyüksehirin Serasinda Üretim Devam Ediyor
Manisa Büyüksehir Belediyesi Kent Estetigi Daire Baskanligi’nin Karaoglanli Mahallesi’nde bulunan serada inceleme yapildi. Genel Sekreter Yardimcisi Pinar Mine Hacialibeyoglu, Kent Estetigi Dairesi Baskani Müge Kugu ve sube müdürleri ile birlikte yaptigi incelemede, Tesis Müdürü Arzu Yetisen’den tesis hakkinda bilgiler aldi. Genel Sekreter Yardimcisi Hacialibeyoglu, “Manisa’mizin yesil dokusunu güçlendirmek ve sürdürülebilirligini saglamak için büyük çaba sarf ediyoruz. Süs bitkisi üretim tesisimiz, bu konuda önemli bir rol üstleniyor. Kendi ürettigimiz bitkilerle parklarimizi, bahçelerimizi, mesire alanlarimizi ve refüjlerimizi daha güzel hale getirirken ayni zamanda daha ekonomik çözümler sunuyoruz, sadece kendi sorumluluk alanlarimiza degil 17 ilçemizin estetik görünümüne katki sagliyoruz. Ayni zamanda, seramizda iklim krizinin önüne geçmek amaciyla Paris Iklim Anlasmasi sartlarini göz önünde bulundurarak iklim degisikligine dirençli bitki türlerine agirlik vererek gelecek nesillere sürdürülebilir ve daha yasanabilir bir çevre birakmayi hedefliyoruz” dedi.



Üretilen bitkiler 17 ilçede kullaniliyor

Manisa Büyüksehir Belediyesi Kent Estetigi Daire Baskani Müge Kugu tesisin 4 bin metrekare kapali alan, 18 dönüm fidanlik alan olmak üzere 22 dönümlük alanin aktif olarak kullanildigini toplamda ise tesisin 50 dönümlük bir alana sahip oldugunu söyledi.

Kugu, “Tesiste, yer örtücü bitkilerden çali, çok yillik ve tek yillik bitkilere kadar genis bir ürün yelpazesi yer almakta. Kapali üretim alaninda, yazlik ve kislik mevsimlik çiçeklerin yani sira çali üretimi yapilmaktadir. Tohum ve çelik alma yöntemleriyle üretilen bitkiler, kis mevsimi için 17 ilçede kullanilmak üzere 200 bin adet kislik çiçek tohumu alimi planlanmistir. Üretimi yapilan çiçekler arasinda gazanya, hercai menekse, süs lahanasi, çuha ve ayni sefa bitkileri yer almaktadir. Ayrica bundan sonraki peyzaj uygulamalarimizda kullanilmak üzere Manisa’mizin dogal bitki örtüsüne yakin bakim ve su istegi az olan bitkilerin üretilmesi hedeflenmektedir” dedi.

Kaynak: İHA