Baskan Türkel Açiklamasi 'Belediye Olarak Insaat Sektörüne Destek Saglayacagiz'

Samsun’un Atakum Belediye Baskani Serhat Türkel, “Insaat sektörü Atakum’un tek yatirim tarafi. Ilçemizde ruhsat islemlerinin 3 ayi bulmasi için çalismalar yapacagiz” dedi.

Baskan Türkel Açiklamasi 'Belediye Olarak Insaat Sektörüne Destek Saglayacagiz'
Atakum Belediye Baskani Serhat Türkel, Samsun Insaatçilar ve Müteahhitler Dernegi’nde (SIMDER) düzenlenen kahvalti programina katildi.

SIMDER üyelerinin katilimiyla gerçeklesen programda Dernek Baskani Sezgin Aydin, insaat sektöründe yasadiklari sorun ve talepleri dile getirerek, bu konuda destek beklediklerini söyledi.



Atakum Belediye Baskani Serhat Türkel, programda yaptigi konusmada Atakum’un gelismesi için insaat sektörünün önemine degindi. Baskan Türkel, “Insaat sektörü, Atakum’un tek yatirim tarafi. Ben de Atakum Endüstri Meslek Lisesi yapi bölümü mezunu olarak insaat sektörünü bilen birisiyim. Sektörün yasadigi sikintilarin farkindayim. Sizlerle ayni düsünceleri paylasiyorum. Sektörün en önemli sorunlarindan biri de uzun süren ruhsat alma konusu. Bu konuda gereken tedbirleri alip, en iyi kadroyu kurup sizlere daha iyi hizmet edecegiz. Ruhsat süresi 3 ayi geçmeyecek. Bunun sözünü veriyorum. Ruhsat islemlerinin 3 ayi bulmasini bile istemiyorum” ifadelerine yer verdi.

Iskan konusunda da sektöre gerekli kolayliklarin saglanacagini ifade eden Baskan Türkel, “Insaati bilen birisi olarak iskan asamasinda bir takim kolayliklarin saglanacak. Is akisi hizlandirilacak. Sizlerden gelen müteahhitlerin islerinin hizli yürümesi adina ilgili birimlerde personel görevlendirilmesi konusunu da degerlendirecegiz. Bu konu da her iki taraf adina fayda saglayacaktir. Belediye olarak elimizden gelen destegi saglayacagiz” seklinde konustu.

Konusmalarin ardindan SIMDER yöneticileri ve üyeleri de soru, görüs, öneri ve taleplerini dile getirirken, karsilikli fikir alisverisi ile toplanti sona erdi.
Kaynak: İHA