Suhut'un Tescilli Yemegi Çömlek Içinde Keskek

Afyonkarahisar’in Suhut ilçesinin yöresel yemegi olan ve çömlekte özel olarak yapilan tescilli keskek, vatandaslari tarafindan yogun ilgi görüyor.

Suhut'un Tescilli Yemegi Çömlek Içinde Keskek
Suhut’ta herkesin sevdigi yöresel tescilli keskek yemegine Türkiye’nin dört bir tarafindan gelen misafirler de büyük ilgi gösteriyor. Esnafin da is yerlerinde sabah kahvaltisi olarak tükettigi vazgeçilmez yöresel yemegin ustasi Ismail Aydogmus, 15 yildan beridir keskek pisirip ilçe halkina ve misafirlere sundugunu söyledi.



Aydogmus konusmasini söyle sürdürdü, “Yöremize has olan keskek belki de bir asirdan beri ilçemizde bilinmekte ve keyifle yenilmektedir. Biz de kendi isletmemizi açtiktan sonra sürekli olarak devamini sagladik. 15 Yildan beri gelen müsterilerimize ikram ediyoruz. Aksamdan hazirlanan ve içinde, göce, löp et ve zipkin (etli kuyruk kemigi) olan keskegi firina sürüyoruz. Sabaha kadar sönük olan firinda kendi halinde pisiyor ve sabah bunun dövme isleminden geçirdikten sonra müsterilerimize servis ediyoruz” dedi.

Isletme sahibi Veli Akkaya konuyla ilgili açiklamalarinda, "Biz 15 yildan bu yana bu isi tecrübeyle yapmaktayiz. Müsterilerimize keskegimizi tattirmaya tatmayanlarin da tadina bakmasi için isletmemize bekliyoruz" dedi.

Restoran Müsterisi Dudu Pamuk ise, "Kasabali degilim ama 20 yildir burada görev yapmaktayim. Keskegi her gün yemek istesem her gün yiyebilirim tadi harikadir. Ben Afyonkarahisar merkezden geliyorum tadi müthis. Keskegi her gün yiyebilirim yani bunu tüm Türkiye bilmeli ve duymali" dedi.

Restoran müsterisi Cuma Özbek de konuyla ilgili açiklamalarinda, "Ben özellikle buraya keskek yemek için geldim. Genelde keskegi öglen yiyorum. Herkese tavsiye ederim" dedi.

Kaynak: İHA