Kagizman'da Kalesnikov Ve Mühimmat Ele Geçirildi

Kagizman’da Kalesnikov, Kalesnikov mühimmati ve çok sayida av tüfegi ele geçirildi. Olayla ilgili olarak gözaltina alinan 3 kisiden 1’i tutuklandi.

Kagizman'da Kalesnikov Ve Mühimmat Ele Geçirildi
Kars Il Jandarma Komutanligi’nca yasadisi silah ticareti yapan kisilerin yakalanmasi amaciyla çalisma baslatildi.

Jandarma ekiplerince yapilan çalismalarda Kars’in Kagizman ilçesi Evyapan köyünde, K.K. (22),K.A. (45) ve Z.K. (31) ikametgah ve eklentilerinde silah oldugu bilgisi alindi. Bunun üzerine süphelilerin ikametgahlarina jandarma ekiplerince operasyon düzenlendi.

Düzenlenen operasyonda yapilan aramada; 1 Kalesnikov Piyade Tüfegi, 1 Kalesnikov Sarjörü, 36 Kalesnikov mühimmati. 2 av tüfegi, 68 av tüfegi mühimmati,3 el dürbünü ve 1 av biçagi ele geçirilerek muhafaza altina alindi.

Olayla ilgili K.A., K.K. ve Z.K. gözaltina alindi Gözaltina alinan süpheliler jandarmadaki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen süphelilerden K.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi. K.K. ve Z.K ise adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Konuyla ilgili olarak Kars Valiligi’nden yapilan yazili açiklamada, “Il Jandarma Komutanligimiz Halkimizin huzur ve güvenligini, emniyet ve asayisi saglamak maksadiyla mesai mefhumu gözetmeksizin çalisarak vatandaslarimiza hizmet etmeye devam edecegiz” denildi.
Kaynak: İHA