Imzaladiklari Tahliye Taahhütnamesi Anne Ve Kizini Sokakta Birakti

Antalya’da kira konusunda anlasmazlik yasadiklari ev sahibinin, imzaladiklari tahliye taahhütnamesini devreye sokmasi ile anne ve kizi sokakta kaldi. Geceyi esyalarinin basinda geçiren anne-kiz simdi baslarini sokabilecek bir yer ariyorlar.

Imzaladiklari Tahliye Taahhütnamesi Anne Ve Kizini Sokakta Birakti
2022 yilinda ev kiralayan ve o dönemde imzalanan tahliye taahhüdü anne ve kizinin baslarina bela oldu. Kira artisi ile anne ve kizi, anlasmazlik yasadigi ev sahibinin tahliye taahhüdünü devreye sokmasinin ardindan bir anda kendilerini sokakta buldu. Dün, anne ve kizinin oturduklari Güvenlik Mahallesi 265 sokak üzerindeki ikamete gelen avukatlar ve icra memurlari tahliye islemi gerçeklestirdi. Geceyi esyalarinin basinda sokakta geçiren anne-kiz, baslarini sokabilecekleri bir yer ariyor.

3 ay sonra yeni zam istedi

Kizinin rahatsizligi nedeniyle hastanede yattiklari dönemde görülen mahkemeye katilamadiklarini ve taahhüt nedeniyle tahliyeye kararinin verildigini belirten anne Hülya Gökkara, “Biz evi çilingircilik yapan bir kisiden kiraladik. Ev sahibini tanimiyorduk, bize bir kagit imzalatmisti. Ilk yil kiralari günü gününe ödeyerek oturmaya devam ederken, senesi geldigi zaman çogalttik. Ama 3 ay sonra ev sahibi ’Bana bu para yetmez” diyerek eve geldi. “Ben tekrar kontrat istiyorum. Bu kira bana az, ister yap, ister çik’ dedi” ifadelerini kullandi.

"Suyumu bile komsularim getiriyor”

Ev sahibinin istegi üzerine yeniden kontrat yaptigini ve TÜFE üzerinden zam yaptigini, IBAN’dan ödemesini aksatmadan yaptigini savunan Gökkara, “Su anda benim ev sahibine borcum degil, alacagim var. Kizimin rahatsizligi nedeniyle hastanede oldugumuz süreçte mahkemeye gidemedigimiz için tahliye karari çikmis. Biz buna itiraz ettik. Ama itirazin sonucunu beklerken, ellerinde tahliye taahhüdü oldugunu belirterek evi bosaltacaklarini söylediler. Itirazimizi ettigimizi, bunun sonucunun beklenmesi gerektigini belirttik. O gün geri gittiler ama dün sabah tekrar geldiler. Evi bosaltmak zorunda olduklarini, ev sahibinin bizi bu evde istemedigini, zamanda vermedigini belirterek esyalari disari çikardilar. Geceyi kizimla birlikle esyalarin basinda sokakta geçirdik. Su anda suyumu bile komsularim getiriyor” dedi.



"Kimse hataya düsmesin"

Annesi ile birlikte sokakta kalan ve geceyi esyalarin basinda geçiren Sibel Topcuoglu ise avukatlar ve icra memurlari ile birlikte evin bosaltilmasinin arindan evin anahtarinin degistirildigini belirterek, “2022’de evi kiraladigimizda tahliye taahhüdü imzalatildi. Sakin kimse bu hataya düsmesin, tarihsiz taahhüt imzalamasin, daha sonra basiniza bela olabiliyor. Ev sahibi ben yokken eve gelerek anneme evi görmek istedigini, kiranin az oldugunu ve ikinci bir kontrat yapmak istedigini söylemis. Son zamdan 3 ay sonra yeni kontrat ve zam yaptik” seklinde konustu.



Baslarini sokacak bir ev ariyorlar

Sibel Topçuoglu, imzalatilan tahliye taahhüdünü gerekçe göstererek tahliye davasi açildigini belirten Topcuoglu, “Iki ay sonra da ilk girdigimizde imzalanan taahhütname gerekçe gösterilerek dava açildi. Geçtigimiz günde evi tahliyeye geldiklerini belirttiler. 25 gün hastanede yatmistim. O zaman davaya katilamadik, o zaman tahliye karari çikmis. Istinafa itiraz ettik. Bana her hangi bir evrak gelmemisti. Dün de icra memurlari ve avukatlar geldi. Bir evrak istedim, ama avukatlar ev sahibinin tahliye taahhüdü ile istedigi zaman evden çikarabilecegini söylediler. Esyalari disari çikardilar, annemle birlikte geceyi disarda geçirdik. Annemle yalniz yasiyorum, yardim bekliyoruz. Barinacak bir yere ihtiyacimiz var” dedi.

Kaynak: İHA