Baskan Zeyrek Açiklamasi '40 Yildir Temizlenmeyen Dereyi Temizliyoruz'

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Mimar Ferdi Zeyrek, Salihli ilçesine bagli İçeldere Mahallesini ziyaret etti. Yurttaslar tarafindan davul ve zurna ile karsilanan Baskan Zeyrek, yillardir ihmal edilmis mahalledeki dere yataginda baslatilan temizlik çalismasini da inceledi.

Baskan Zeyrek Açiklamasi '40 Yildir Temizlenmeyen Dereyi Temizliyoruz'
Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Mimar Ferdi Zeyrek, Salihli ilçe programi kapsaminda İçeldere Mahallesini ziyaret etti. Baskan Zeyrek’e, Salihli Belediye Baskani Mazlum Nurlu ve MASKI Genel Müdürü Talat Postaci Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ilçe Baskani Enver Akgün de eslik etti. Muhtar Murat Yildirim ve yurttaslar tarafindan mahalle girisinde büyük bir cosku ile karsilanan Büyüksehir Belediye Baskani Ferdi Zeyrek, MASKI Genel Müdürlügü tarafindan yapilan dere temizlik çalismalarini da yerinde inceledi. Baskan Zeyrek, “İçeldere mahallemizin 40 yildir temizlenmeyen 3 kilometrelik dere yatagini temizliyoruz. Ardindan derenin geçis noktasinda menfez imalati yapacagiz. Sizlere temiz bir sekilde emanet edecegiz. Bu emanet, yarinlara emanet. Moloz dökeni, çöp atani uyaracak, ilçe belediyesine, büyüksehir belediyesine bildireceksiniz. Bir daha sorun yasamamaniz için buradayiz” dedi.

Mahalle sakinleri de dere temizlik çalismasi ile ilgili görüslerini paylastilar.

Mahalle sakini Gökhan Yalçiner, “40 yildir İçeldere mahallesinin deresinin temizlenmedigini belirterek, “3 kilometrelik deremize hiç bakan olmadi. Vatandaslar çöplerini döküyor. Bunun sonucunda da sel, taskin oluyor. Temizlenirse güzel olacak” dedi.

Mahalle sakini Gülay Özter, “Yillardir burada temizlik yapilmiyor. Tarim arazilerimiz de bu kokudan etkileniyor. Kisacasi mahallemiz koku içinde. Temizlik çalismalari da basladi.

Insallah sonu da gelir. Ben bu mahalleye geleli 30 yil oldu. Bu süre içinde hiçbir sey yapilmadi. Daha önceki yönetimlere söylüyorduk ama bizleri geçistiriyorlardi. Siyasi tercihlerimizden dolayi bizleri önemsemiyorlardi” dedi.

Yillardir İçeldere’nin ihmal edildigini belirten Mahalle Muhtari Murat Yildirim, “Dere islah ve temizlik çalismasi 40 yildir yapilmadi. Daha önceki muhtarlarimiz basvuru yapmasina ragmen hiçbir sekilde hizmet alinamamis. Muhtarligi kazandiktan 20 gün sonra Büyüksehir Belediyesine dilekçe yazdim. 10 gün içerisinde iletisime geçtik. Bugün Ferdi Baskanimin göreve gelmesiyle is makineleri de çalismaya basladi.

Her sey için Ferdi Baskanima tesekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA