Antalya'daki Huzurevi Yangininda Hastaneye Kaldirilan 2 Kisiden Aci Haber

Antalya’da bir huzurevinde çikan yanginda dumandan etkilenerek hastaneye kaldirilan yaralilardan 80 yasindaki Kerim Güvenç olaydan 7 gün sonra, 61 yasindaki Yüksel Çankaya ise tedavi gördügü hastanede 10 gün sonra yasamini yitirdi. Çankaya’nin yakinlari göz yaslari içinde cenazeyi teslim aldi.

Antalya'daki Huzurevi Yangininda Hastaneye Kaldirilan 2 Kisiden Aci Haber
Yangin, 14 Agustos günü saat 18.30 siralarinda Antalya’nin Konyaalti ilçesi Toros Mahallesi 837 sokak üzerinde bulunan özel bir huzurevinde meydana geldi. Huzurevinin birinci katinda dumanlarin yükseldigini gören vatandaslar 112 Acil Çagri Merkezi’ni aradi. Ihbarla olay yerine çok sayida itfaiye, saglik ve polis ekibi sevk edildi. Huzurevinde bulunan yaslilar, huzurevi çalisanlari, vatandaslar, polis ve itfaiye ekiplerinin yardimiyla tahliye edildi. Yangina hizla müdahale eden itfaiye ekipleri, yangini büyümeden kontrol altina alarak söndürdü.

Yanginda huzurevi sakinlerinden Yüksel Çankaya (61), Kerim Güvenç ve Ahmet Sükrü Peker hastanelerde tedavi altina alindi. Kerim Güvenç yangindan 7 gün sonra yasamini yitirirken, Yüksel Çankaya da 10 gün sonra Antalya Sehir Hastanesi’nde hayatini kaybetti. Çankaya’nin cenazesi Antalya Adli Tip Kurumu’ndan yakinlari tarafindan gözyaslari içinde teslim alinirken, kardesi Sabriye Çankaya huzurevinden sikayetçi olacaklarini belirtti.

Hayatini kaybeden 2 kisinin ölüm sebebinin tespiti için sorusturma devam diyor.
Kaynak: İHA